A vörös szőnyeg híres ruháinak maradékanyagit használja fel a tervező

2020. április 24.
Mit tesz egy szabó karantén idején? Egyik lehetséges válasz, hogy kisöpri a raktárát, és a megmaradt kelmékből új ruhákat készít.

Christy Rilling New York-i székhelyű divattervezőt a sztárok szabójaként tartják számon, aki olyan nagy nevekre varr, mint Michelle Obama, Jennifer Lawrence, Bruce Springsteen és Emily Ratajkowski. Bár a karantén idejére a vörös szőnyeget is felcsavarták, és nincs túl sok megrendelése, a tervező nem csügged, helyette újrahasznosít, és azokból a maradékanyagokból készít köntösöket, amikből a legnagyobb hírességek rivaldafénybe szánt szettjeit gyártotta le.

Michelle Obama

Az újrahasznosítás során Michelle Obama 2016-ban viselt sárga ruhájának selyembélése is felhasználásra került

Minden egyes matériának megvan a maga története – és meglesz az utóélete is, hiszen a ruhák eladásából befolyt összeg egy jelentős része a New York-i Élelmiszerbank számláját gyarapítja, míg a fennmaradó pénzből továbbra is foglalkoztatni tudja tizenöt fős stábját. „A legnagyobb kihívás, hogy a csapatom ebben a nehéz helyzetben se veszítse el a jókedvét és a békéjét” – nyilatkozta a tervező, aki szigorúan betartja a karantént, kollégáival távmunkában dolgoznak.

Az újabb és újabb darabokat hetente teszik fel a tervező oldalára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CHRISTY RILLING STUDIO (@christyrillingstudio) által megosztott bejegyzés, Ápr 19., 2020, időpont: 6:51 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CHRISTY RILLING STUDIO (@christyrillingstudio) által megosztott bejegyzés, Ápr 18., 2020, időpont: 9:34 (PDT időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CHRISTY RILLING STUDIO (@christyrillingstudio) által megosztott bejegyzés, Ápr 18., 2020, időpont: 6:58 (PDT időzóna szerint)

Forrás: Vogue
Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!