Michelle Obama bepillantást engedett edzésrutinjába

2019. október 22.
Nem ok nélkül mutatta meg Michelle Obama az edzőtermi rutinját és kockás hasát. A korábbi amerikai First Lady így szeretné felhívni a figyelmet annak fontosságára, hogy törődjünk magunkkal. Nemcsak a testünk, de a lelkünk egészségéért is.

Bepillantást engedett Michelle Obama az edzőtermi küzdelmeibe. A korábbi First Lady olyan fotót osztott meg Instagram oldalán, melyen hatalmas medicinlabdát emel a feje fölé, miközben kitöréseket végez. “Az adott pillantban nem mindig jó érzés” – fűzte a képhet az 55 éves Michelle Obama. “Ám utána mindig örülök, hogy lementem az edzőterembe. Ti hogy törődtök magatokkal?”- tette fel a kérdést a két, már egyetemista gyermek édesanyja.

Michelle Obama már férje elnöksége alatt is aktívan kampányolt a gyermekek egészsége és a testmozgás fontossága mellett, illetve igyekezett felhívni a figyelmet arra, milyen fontos, hogy a nők megőrizzék egészségüket és törődjenek magukkal. “Az egészségünk a miénk. Ez egyike azoknak a dolgoknak, amire nem tud más figyelni helyettünk” – mondta egy korábbi beszédében.

Az Így lettem című könyv szerzőjeként is fontosnak tartotta hangsúlyozni, ahol csak tehette, milyen fontos a nőknek, hogy ne helyezzék az utolsó helyre a saját testi-lelki egészségükkel való foglalkozást. “Ha nőként az egészségünkről van szó, szinte bűntudatot érzünk, hogy magunkkal foglalkozunk, és a családunk többi tagjától vesszük el ezzel az időt” – fogalmazott Michelle Obama egy interjúban.

Michelle Obamának az ötvenedik születésnapja volt a fordulópont az életében, amikor elkezdett gondolni az öregedésre és az egészségére. És konkrét lépéseket is tett. “Figyelek rá, hogy elmenjek minden szűrővizsgálatra. Sosem hagynám ki az éves mammográfiát vagy a méhnyakrák-szűrést. Voltam már béltükrözésen is. Nem vagyok az egészséges étkezés megszállottja, ám igyekszem elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani” – sorolta a volt First Lady.

Azóta már a rendszeres testedzésre is jut ideje Michelle Obamának. Általában váltogatja a különböző edzésformákat: a súlyzós gyakorlattól a kardiomozgáson keresztül a jógáig igyekszik mindnet beépíteni az edzéstervébe, hogy erős, ugyanakkor rugalmas maradjon. “Jól akarom érezni magam, olyan egészséges akarok lenni, amennyire csak lehet, hogy élvezni tudjam a hetvenes-nyolcvanas éveimet is” – tette hozzá. 

Fotó: Getty Images