Vigyázzunk egymásra – erre buzdít a NUBU is

2020. május 14.
Bár már lazulnak a korlátozások, a fokozott óvatosság még mindig nem árt. Ehhez nyújt igényes segítséget a NUBU.

Aki valamennyire is ismeri a márkát és alapítóját, Garam Juditot, az tudja, milyen komplexen gondolkodnak a világról és a benne elfoglalt helyünkről. Judit és tervezőtársa, Kovács Adél az utolsó cérnaszálra és apró kiegészítőre is gondosan ügyelnek, a NUBU store-ok pedig híresek kortárs képzőművészeket is befogadó tereikről.

Mivel ők nyerték a Magyar Olimpiai Bizottság tokiói olimpiára kiírt formaruha-pályázatát, igen hamar találkoztak a vírus adta nehézségekkel – kénytelenek voltak a hozzájuk ruhapróbára látogató sportolókat, illetve munkatársaikat is maszkkal ellátni. Sok támadás érte az elmúlt hónapokban a magyar tervezőket, akik árulni kezdték saját maszkjaikat – ez őket sem kerülte el. Ahogy más magyar dizájnerek, így ők sem nyerészkedésből, hanem ha úgy tetszik, megélhetésből „bűnöznek” az egyébként jótékony célra is szánt maszkokkal.

Ahogy eddig is szokásuk volt, most is egybefüggően tekintenek a divatra, az életmódra, a stílusa és a hétköznapokra. Így készültek el a #maradjotthon és #vigyázzunkegymásra kollekció darabjai is – kényelmes, funkcionális, néhol humort sem nélkülöző darabok, mert még azért sokat leszünk itthon a négy fal között.

nubu-karantendivat-maszk-magyar-tervezo

Most valamennyi NUBU és NUDE By NUBU termék bevételének egy részét a márka kórházak, helyi önkormányzatok és egyéb rászoruló szervezetek támogatására fordítja.

Olvass tovább!