5 stílusszemélyiség: a decens karanténdívától a bugyi-fehéring kombóban videókonferenciázóig

2020. március 26.
Ahogy világszerte a koronavírussal kapcsolatos intézkedések arra sarkallnak bennünket, hogy önként vonuljunk el, és izoláljuk magunkat embertársainktól mindenki védelme érdekében, a boudoirba való visszavonulás érdekes stílusszemélyiségeket fedhet fel.

Az otthoni munka – a konzervatív business felsőrész és teljes partialsó kombinációját viselőtől egészen a stíluslajhárig – különböző személyiségeket és megjelenési formákat csalhat elő belőlünk. A szituáció zordságát és súlyosságát semmiképpen nem lehet elmismásolni, de azért van, hogy a humor a legjobb orvosság a globális pánik enyhítésére.

Ott vannak a tagadók, vagy más néven a maximalisták, akik folytatják a megszokott munkájukat, hűen tartva magukat a megszokott időbeosztáshoz, minimalizálván az elodázást, növelvén az élethelyzet-független produktivitást – amit ha kell, az otthon békéjéből is tudnak teljesíteni.

Láttad már?

Aztán, vannak a komfortkeresők, a hatvanas évek háziasszonyának igazi megtestesítői, a valóságos Brie van de Kampek, akik főznek, mosnak, takarítanak, mindezt az öngyógyításnak és a helyzethez való alkalmazkodás eszközeként kezelik. Ők ha dolgoznak is, a munkát néhány sütemény sütése között végzik el. Végül, de nem utolsó sorban a stílus rabjairól is említést kell tennünk, az örök opportunistákra gondolunk itt, akik az előszobát kifutópályává alakítják és valódi karantén couture show-t rendeznek a nappaliban.

Bízunk benne, hogy ezek a humorral fűszerezett megoldások mosolyt csalnak az arcotokra, pláne ha felismeritek magatokat valamelyik kategória képviselői között.

Konzervatív felső, kérdéses alsó

A videóhívásos értekezletek alapmegoldása. Fehér ing és gyöngy fülbevaló tökéletes frizurával párosítva. Alul 2008 szellemében, egy Bridget Jonest idéző nagyibugyi, mert fő a kényelem!

Gant papucs, 16 530 Ft Intimissimi melltartó, 9990 Ft Tommy Hilfiger zokni, 3380 Ft Triumph alsónemű, 13 490 Ft Baum und Pferdgarten pamuting, 65 990 Ft, Lizzie Fortunato fülbevaló, 195 $

Stíluslajhár

A tipikus glamhölgy – teljesen kifordulva önmagából – a lustaság és a kényelem szószólója lesz, természetesen ezt is a divatnak megfelelően végezve. Mottója lehetne akár az is, hogy a királynőknek is kijár a pihenés (persze csupán ha rá vannak kényszerítve).

Victoria’s Secret leggings, 23 813 Ft Bershka atléta, 3995 Ft  Gucci zokni, 90 € AllSaints ruha, 149,99 £ Juicy Couture overall, 887 € Sloggi melltartó, 30 £ Ugg bakancs, 205 $ Ellesse szoknya, 14 817 Ft  Tally Weijl póló, 12,99 £ Reserved hajgumi, 1995 Ft Mango karika-fülbevaló, 9595 Ft

Karanténdíva

Végiglesve a divathetek street style-ját és a runway kínálatát a karanténdíva feltérképezi ruhatárának minden zugát, megkeresve a megfelelő darabokat újonnan szerzett inspirációihoz. Ezeket egyenként felpróbálva, igazítva listát készít, mikor, hol és merre fogja viselni őket. Pénteken viszont előkerül a szaténpizsama és a bolyhos papucs, mivel az előszoba kifutóján végigsétálni nem egy egyszerű feladat.

 Dora Larsen szatén rövidnadrág, 65 £  Dora Larsen zatésnfelső, 70 £  Emu papucs, 59 € Agent Provocateur köntös, 980 €, Anine Bing szaténing, 229 € Anine Bing szaténnadrág, 229 € Zara Home selyemmaszk, 6995 Ft Simone Rocha zokni, 143 $

Házias istennő

A kötelező izoláció idején a köténye nyújt menedéket, és a hatalmas recepttár, amelynek receptjei közül még egyet sem készített el idáig. Konyhája laborként, családja pedig kísérleti alapként szolgálnak majd. Ha valami nem úgy sül ki, ahogy azt szerette volna, a szelektálás és az újonnan beszerzett fertőtlenítőszereivel való tisztogatás nyújt immáron vigaszt.

Baum und Pferdgarten ruha, 289 € Marimekko kötény, 39 £ Pip Studio sütőkesztyű, 23 Swarkovski gyöngysor, 64 900 Ft Toms papucs, 21 490 Ft

Edzőkirálynő

Az edzőtermek nyújtotta mentsvár ideiglenes szüneteltetése előhozza kreatív énjét, és megalkotja a tökéletes otthoni mozgásteret: minden széke és asztalszélbe egy potenciális kondigépet lát bele. Amennyiben kifogyott az ötletekből, előkerülnek a retró aerobikvideók Jane Fondától egészen Olivia Newton-Johnig.

 Puma térdnadrág, 35 $ Ivy Park melegítőfelső, 60 $ Reebook sportcipő, 129 £ Sweaty Betty leggings 60 £ Alo Yoga sportmelltartó, 54 $