5 stílusszemélyiség: a decens karanténdívától a bugyi-fehéring kombóban videókonferenciázóig

2020. március 26. |

Ahogy világszerte a koronavírussal kapcsolatos intézkedések arra sarkallnak bennünket, hogy önként vonuljunk el, és izoláljuk magunkat embertársainktól mindenki védelme érdekében, a boudoirba való visszavonulás érdekes stílusszemélyiségeket fedhet fel.

Az otthoni munka – a konzervatív business felsőrész és teljes partialsó kombinációját viselőtől egészen a stíluslajhárig – különböző személyiségeket és megjelenési formákat csalhat elő belőlünk. A szituáció zordságát és súlyosságát semmiképpen nem lehet elmismásolni, de azért van, hogy a humor a legjobb orvosság a globális pánik enyhítésére.

Ott vannak a tagadók, vagy más néven a maximalisták, akik folytatják a megszokott munkájukat, hűen tartva magukat a megszokott időbeosztáshoz, minimalizálván az elodázást, növelvén az élethelyzet-független produktivitást – amit ha kell, az otthon békéjéből is tudnak teljesíteni.

Láttad már?

Kényelmes, de csinos szettek otthoni karanténhoz

Kényelmes, de csinos szettek otthoni karanténhoz

Nemrég az otthoni viselet kinyúlt melegítőnadrágokat és viseltes óriáspólókat jelentett, amelyek kizárólag a lakásban, jól elhúzott függönyök mögött bújhattak elő rejtekhelyeikről.

Aztán, vannak a komfortkeresők, a hatvanas évek háziasszonyának igazi megtestesítői, a valóságos Brie van de Kampek, akik főznek, mosnak, takarítanak, mindezt az öngyógyításnak és a helyzethez való alkalmazkodás eszközeként kezelik. Ők ha dolgoznak is, a munkát néhány sütemény sütése között végzik el. Végül, de nem utolsó sorban a stílus rabjairól is említést kell tennünk, az örök opportunistákra gondolunk itt, akik az előszobát kifutópályává alakítják és valódi karantén couture show-t rendeznek a nappaliban.

Bízunk benne, hogy ezek a humorral fűszerezett megoldások mosolyt csalnak az arcotokra, pláne ha felismeritek magatokat valamelyik kategória képviselői között.

Konzervatív felső, kérdéses alsó

A videóhívásos értekezletek alapmegoldása. Fehér ing és gyöngy fülbevaló tökéletes frizurával párosítva. Alul 2008 szellemében, egy Bridget Jonest idéző nagyibugyi, mert fő a kényelem!

Gant papucs, 16 530 Ft Intimissimi melltartó, 9990 Ft Tommy Hilfiger zokni, 3380 Ft Triumph alsónemű, 13 490 Ft Baum und Pferdgarten pamuting, 65 990 Ft, Lizzie Fortunato fülbevaló, 195 $

Stíluslajhár

A tipikus glamhölgy – teljesen kifordulva önmagából – a lustaság és a kényelem szószólója lesz, természetesen ezt is a divatnak megfelelően végezve. Mottója lehetne akár az is, hogy a királynőknek is kijár a pihenés (persze csupán ha rá vannak kényszerítve).

Victoria’s Secret leggings, 23 813 Ft Bershka atléta, 3995 Ft  Gucci zokni, 90 € AllSaints ruha, 149,99 £ Juicy Couture overall, 887 € Sloggi melltartó, 30 £ Ugg bakancs, 205 $ Ellesse szoknya, 14 817 Ft  Tally Weijl póló, 12,99 £ Reserved hajgumi, 1995 Ft Mango karika-fülbevaló, 9595 Ft

Karanténdíva

Végiglesve a divathetek street style-ját és a runway kínálatát a karanténdíva feltérképezi ruhatárának minden zugát, megkeresve a megfelelő darabokat újonnan szerzett inspirációihoz. Ezeket egyenként felpróbálva, igazítva listát készít, mikor, hol és merre fogja viselni őket. Pénteken viszont előkerül a szaténpizsama és a bolyhos papucs, mivel az előszoba kifutóján végigsétálni nem egy egyszerű feladat.

 Dora Larsen szatén rövidnadrág, 65 £  Dora Larsen zatésnfelső, 70 £  Emu papucs, 59 € Agent Provocateur köntös, 980 €, Anine Bing szaténing, 229 € Anine Bing szaténnadrág, 229 € Zara Home selyemmaszk, 6995 Ft Simone Rocha zokni, 143 $

Házias istennő

A kötelező izoláció idején a köténye nyújt menedéket, és a hatalmas recepttár, amelynek receptjei közül még egyet sem készített el idáig. Konyhája laborként, családja pedig kísérleti alapként szolgálnak majd. Ha valami nem úgy sül ki, ahogy azt szerette volna, a szelektálás és az újonnan beszerzett fertőtlenítőszereivel való tisztogatás nyújt immáron vigaszt.

Baum und Pferdgarten ruha, 289 € Marimekko kötény, 39 £ Pip Studio sütőkesztyű, 23 Swarkovski gyöngysor, 64 900 Ft Toms papucs, 21 490 Ft

Edzőkirálynő

Az edzőtermek nyújtotta mentsvár ideiglenes szüneteltetése előhozza kreatív énjét, és megalkotja a tökéletes otthoni mozgásteret: minden széke és asztalszélbe egy potenciális kondigépet lát bele. Amennyiben kifogyott az ötletekből, előkerülnek a retró aerobikvideók Jane Fondától egészen Olivia Newton-Johnig.

 Puma térdnadrág, 35 $ Ivy Park melegítőfelső, 60 $ Reebook sportcipő, 129 £ Sweaty Betty leggings 60 £ Alo Yoga sportmelltartó, 54 $

Szólj hozzá te is!

Még több Divat

Next Generation: Kele Ildikó és Lebó Eszter, a Boo Studio alapítói boo studio

Next Generation: Kele Ildikó és Lebó Eszter, a Boo Studio alapítói