9 topmodell, aki beállt az LMBTQ+ mozgalom mögé

2020. június 09.
Az elmúlt egy évtizedben nagy utat járt be az LMBTQ+ mozgalom, amiért a hírességek is sokat tettek.

Bár elképzelhetetlenül sok munka vár még ránk, az elmúlt pár év rengeteg olyan pozitív változást hozott az LMBTQ+ közösség életébe, ami nemcsak reményt ad, de lendületet és motivációt is ahhoz, hogy példával és tettekkel hirdessük az elfogadást. Ebben a folyamatban komoly szerepet vállalt a divatipar, ahol nemcsak szivárvány színű kollekciókkal, de komoly összegekkel és aktív munkával is bizonyították, a szakma számára az elfogadás alapérték. Összegyűjtöttük azokat a szupermodelleket, akik szerepvállalása és példája sokat tett a közösségért.

Andreja Pejic

Andreja, who underwent gender confirmation surgery in 2014, was once the face of Make Up For Ever as well as the whole trans movement. She made her post-transition runway debut in February 2015 when she walked in the Giles Fall show during London Fashion Week.

Andreja még 2014-ben vállalta a nemátalakító műtétet, egy évre rá pedig már a londoni divathéten vonult. A modell a transzmozgalom egyik leghíresebb arca.

Hari Nef

Hari Nef

Ő volt az első vállaltan transznemű modell, akit leszerződtetett a IMG Worldwide modellügynökség. A hírességet időközben Hollywoodban is megismerték, ahol színésznőként bizonyított.

Ireland Baldwin

Ireland Baldwin

Alec Baldwin és Kim Basinger lánya nemcsak a divatiparban nagy név, a médiában is sokszor felbukkan. Legutóbb például azzal, hogy Angel Haze rapperrel randizott.

Stella Maxwell

A Victoria’s Secret angyala bár a kifutók sztárja, a magánéletével is sokat foglalkozik a sajtó. Hírbe hozták már Miley Cyrusszal és Kristen Stewarttal is.

Hunter Schafer

Az Euphoria című sorozat Jules-jeként lett igazán ismert a transznemű szupermodell, aki nem mellesleg híres LMBTQ+ aktivista is.

Cara Delevingne

Cara Delevingne

A modell, színész, zenész sztár sokat tesz az LMBTQ+ közösségért már azzal is, hogy nyíltan vállalja pánszexualitását. Alaptíványával is kimondottan a közösséget támogatja.

Erika Linder

Erika Linder

Androgün külseje miatt a tervezők egyik nagy kedvence, hiszen férfi és női szetteket is bemutat. Katy Perry Unconditionally című klipjében is őt láthatjuk.

Freja Beha

Freja Beha

Karl Lagerfeld egykori múzsáját ugyancsak androgün külseje miatt szereti a szakma, olyan nagy divatházak kérték már fel, mint a Dior, a Prada, a Louis Vuitton, a Miu Miu vagy a Chanel.

Isis King

Isis King

Az America’s Next Top Model című műsorban debütált, és hamar a transzközösség arca lett a transznemű szupermodell, aki Rihanna Savage x Fenty showjában is felbukkant már, de a Netflix When They See Us című sorozatában is szerepel.

Forrás: Popsugar
Fotók: Getty Images

Ezt már olvastad?