Kerényi Virág monumentális virágfejdíszekkel int be a karanténnak

2020. június 30.
Kerényi Virág új sorozatának üzenete az, hogy merjünk mélyebb kapcsolatot ápolni a természettel, a természetes önmagunkkal, és lássuk meg a szépet mindenben, ami körülvesz minket. Kevesebb agresszióval, több szeretettel és figyelemmel talán szebbé és boldogabbá tehetjük a világot.

Ezúttal mi jelentette a legfőbb inspirációs forrást a fejdíszek megalkotásánál?

A természet a maga minden kis szépségével és részletével, valamint a belőle áradó nyugalom és harmónia. Illetve Eszter, a fotós, mert tudtam, hogy csodaképek fognak születni a kollekciómról!

Tényleg elképesztő, virágos darabok születtek. Honnan szerezted be a virágokat?

A virágok beszerzéséhez több titkos helyem is van – édesanyámnak van egy kávézó/virágüzlete, így nincs nehéz dolgom. De ezeknél a fejdíszeknél használtam élő, illetve szárított virágokat is a művirágok mellett.

Mennyi idő egy-egy ilyen fejdíszt megalkotni?

Mondanám, hogy sok, de ha egyszer nekiállok, és benne vagyok a munkafolyamat, akkor általában nem állok fel, amíg el nem készül. Kivétel persze, ha a kisfiam éppen igényt tart rám. Fejdíszfüggő egyébként: van, hogy elég pár óra, de van, hogy több napig csinálok egyet.

A karantén mennyire vetette vissza a kollekció publikációját?

Szerencsére nem éreztem, hogy visszavetné. Valahogy inkább úgy éltem meg, hogy mindenre volt idő, senki sem rohant sehová…

Kiknek szánod a kollekciót?
A kollekciót, illetve a sorozatot mindenkinek szánjuk Eszterrel, a fotósommal, aki szereti a szépet, és egy pillanatra el tud veszni benne. Mindenkinek ajánljuk, aki meg tud állni egy percre, és gyönyörködni, elfelejteni a város zaját, és örülni tud egy harmatcseppes levélnek is, valamint érzi a szeretetet a munkánk mögött.

Milyen alkalmakra és kik szoktak tőled vásárolni?

A vásárlói köröm nagyon változó, értelemszerűen az adott darabok milyenségtől függ legfőképpen. Sokszor gyártok megrendelésre is kiegészítőket videoklipek, hollywoodi produkciók, fotózások számára. Ezenkívül sokszor teljesen civil emberek a vásárlóim, akik egy-egy extrább darabbal szeretnék feldobni a ruhatárukat.

4 fotó megtekintése

Fotó: Eszter Zsuzsanna Harazdy
Modell: Victoria Noor

Olvastad már?