DIY szépségpraktikák Hollywood egykori díváitól

2020. június 10. |

Az esztétikai beavatkozások hiányában az előző évszázadban a nők szépségpraktikák terén csak saját magukra számíthattak. Kreativitásuk határtalannak bizonyult: a sminktrükköktől a faceliftingig számtalan leleményes ötlettel találkozhatunk a repertoárban.

A plasztikai beavatkozások elterjedése előtt a nőknek nagyobb szükségük volt a házi praktikákra, mint jelenleg. A szépségtrükkökben természetesen élen jártak a kamerák kereszttüzében élő hollywoodi hírességek, akik bármit képesek voltak bevetni, amitől picit szebbnek vagy fiatalabbnak tűnhettek. Kreativitásuknak tényleg csak a képzelet szabhatott határt. A világhírű dívák szuper DIY ötleteiről a marieclaire.com külön cikkben számolt be, az alábbiakban pedig mi is megmutatjuk kedvenc praktikáinkat. Érdemes közülük párat elsajátítanunk – na persze mondjuk, ha lehet, ne a ragasztószalagosat próbáljuk ki!

Audrey Hepburn

Kezdjük is a sort a különleges szépségű Oscar-díjas színésznővel, aki mindig is adott a megjelenésére. Sosem esett túlzásokba, szerette a természetességet. Bőrét otthon minden héten egy gőzfürdővel ajándékozta meg. Ha ezt mi is kipróbálnánk, bőrtípusunkhoz passzoló illóolajjal turbózhatjuk fel a hatást. De nem csak bőrápolási, sminkelési praktikái is segítségünkre lehetnek: őzike szemeinket titkát volt sminkese árulta el, aki egy tűvel választotta szét a pillákat, hogy azok még jobban szerteálljanak.

Audrey-Hepburn-hollywoodi-muzsa

Elisabeth Taylor

A ma oly népszerű dermaplaning (egy pengét húznak végig az arcon) hámlasztó módszer már akkoriban sem volt ördögtől való dolog. Sőt, állítólag nemcsak Elizabeth Taylor, hanem Marilyn Monroe, de még a híres egyiptomi királyné, Kleopátra is borotválkozott. A penge egyébként nemcsak az elhalt hámsejteket, de az arcon található apró szőröket, pihéket is eltávolítja, így két legyet üthettek egy csapásra. Mi mégis azt javasoljuk, a kezelésnek otthon ne kezdjünk neki, inkább keressünk egy kozmetikust vagy bőrgyógyászt, aki a folyamat elvégzésében a segítségünkre lehet.

Elizabeth-Taylor-hollywoodi-muzsa

Marlene Dietrich

Még az arcfelvarrások előtt, amikor már a krémek sem használtak, a hírességeknek mechanikai módszerekhez kellet folyamodniuk egy kis faceliftingért, de a sztárok találékonysága ezen a területen is kimagasló volt. Azt beszélik, Marlene Dietrich például műtéti ragasztószalagot használt, hogy meghúzza a bőrt az arcán, amit aztán egy paróka alá rejtett. Így nem kérdés, hogy a bőre feszesebbnek, fiatalosabbnak tűnt.

Marlene-Dietrich-hollywoodi-szepsegpraktikak

 

Olvastad már? 

Magyar szépségtermék Meghan Markle egyik kedvence

Magyar szépségtermék Meghan Markle egyik kedvence

Óriási sikert ért el nemzetközi szinten egy magyar tulajdonosi háttérrel bíró szépségmárka, amelynek termékeit Meghan Markle és Jennifer Lawrence is előszeretettel használja. A kanadai székhelyű Éminence Organic Skin Care alapítója, Koronczay Boldijarre és a márka senior szépségápolási trénere, Natalie Pergar válaszoltak a kérdéseinkre.

Marilyn Monroe

Amerika kedvence, a szőke ikon ajkait hialuron helyett ötféle árnyalatú rúzzsal tették látványosabbá és teltebbé. A szája közepére kerültek a világosabb, míg kívülre a sötétebb árnyalatok, a hatás pedig ezerszer teltebbnek tűnt, mintha csak egy mezei piros rúzst használt volna. Mostanság ezt már ombre ajakfestésnek nevezzük. Marilyn szépségtitkairól még ITT olvashatsz.

marilyn-monroe-hollywoodi-szepsegpraktikak

Sophia Loren

Az olasz díva a mediterrán diétát követve nemcsak a salátáját locsolta olívaolajjal, de a fürdővizébe is csepegtetett belőle. Nem csoda, hogy bőre mindig selymes és puha lett tőle – nyugodtan próbáljuk csak ki mi magunk is otthon.

Sophia-Loren-hollywoodi-szepsegpraktikak

 

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség