DIY szépségpraktikák Hollywood egykori díváitól

2020. június 10.
Az esztétikai beavatkozások hiányában az előző évszázadban a nők szépségpraktikák terén csak saját magukra számíthattak. Kreativitásuk határtalannak bizonyult: a sminktrükköktől a faceliftingig számtalan leleményes ötlettel találkozhatunk a repertoárban.

A plasztikai beavatkozások elterjedése előtt a nőknek nagyobb szükségük volt a házi praktikákra, mint jelenleg. A szépségtrükkökben természetesen élen jártak a kamerák kereszttüzében élő hollywoodi hírességek, akik bármit képesek voltak bevetni, amitől picit szebbnek vagy fiatalabbnak tűnhettek. Kreativitásuknak tényleg csak a képzelet szabhatott határt. A világhírű dívák szuper DIY ötleteiről a marieclaire.com külön cikkben számolt be, az alábbiakban pedig mi is megmutatjuk kedvenc praktikáinkat. Érdemes közülük párat elsajátítanunk – na persze mondjuk, ha lehet, ne a ragasztószalagosat próbáljuk ki!

Audrey Hepburn

Kezdjük is a sort a különleges szépségű Oscar-díjas színésznővel, aki mindig is adott a megjelenésére. Sosem esett túlzásokba, szerette a természetességet. Bőrét otthon minden héten egy gőzfürdővel ajándékozta meg. Ha ezt mi is kipróbálnánk, bőrtípusunkhoz passzoló illóolajjal turbózhatjuk fel a hatást. De nem csak bőrápolási, sminkelési praktikái is segítségünkre lehetnek: őzike szemeinket titkát volt sminkese árulta el, aki egy tűvel választotta szét a pillákat, hogy azok még jobban szerteálljanak.

Audrey-Hepburn-hollywoodi-muzsa

Elisabeth Taylor

A ma oly népszerű dermaplaning (egy pengét húznak végig az arcon) hámlasztó módszer már akkoriban sem volt ördögtől való dolog. Sőt, állítólag nemcsak Elizabeth Taylor, hanem Marilyn Monroe, de még a híres egyiptomi királyné, Kleopátra is borotválkozott. A penge egyébként nemcsak az elhalt hámsejteket, de az arcon található apró szőröket, pihéket is eltávolítja, így két legyet üthettek egy csapásra. Mi mégis azt javasoljuk, a kezelésnek otthon ne kezdjünk neki, inkább keressünk egy kozmetikust vagy bőrgyógyászt, aki a folyamat elvégzésében a segítségünkre lehet.

Elizabeth-Taylor-hollywoodi-muzsa

Marlene Dietrich

Még az arcfelvarrások előtt, amikor már a krémek sem használtak, a hírességeknek mechanikai módszerekhez kellet folyamodniuk egy kis faceliftingért, de a sztárok találékonysága ezen a területen is kimagasló volt. Azt beszélik, Marlene Dietrich például műtéti ragasztószalagot használt, hogy meghúzza a bőrt az arcán, amit aztán egy paróka alá rejtett. Így nem kérdés, hogy a bőre feszesebbnek, fiatalosabbnak tűnt.

Marlene-Dietrich-hollywoodi-szepsegpraktikak

 

Olvastad már? 

Marilyn Monroe

Amerika kedvence, a szőke ikon ajkait hialuron helyett ötféle árnyalatú rúzzsal tették látványosabbá és teltebbé. A szája közepére kerültek a világosabb, míg kívülre a sötétebb árnyalatok, a hatás pedig ezerszer teltebbnek tűnt, mintha csak egy mezei piros rúzst használt volna. Mostanság ezt már ombre ajakfestésnek nevezzük. Marilyn szépségtitkairól még ITT olvashatsz.

marilyn-monroe-hollywoodi-szepsegpraktikak

Sophia Loren

Az olasz díva a mediterrán diétát követve nemcsak a salátáját locsolta olívaolajjal, de a fürdővizébe is csepegtetett belőle. Nem csoda, hogy bőre mindig selymes és puha lett tőle – nyugodtan próbáljuk csak ki mi magunk is otthon.

Sophia-Loren-hollywoodi-szepsegpraktikak

 

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!