Komplett körömvirág kollekcióval jött ki Kylie Jenner egyik kedvenc márkája

2018. augusztus 14.
A Kiehl’s az 1960-as években mutatta be fogyasztóinak a körömvirág-szirmot a Calendula Herbal Extract Toner bevezetésével, amelyhez most újabb nagyágyút zárkóztat fel. Mutatjuk, hogy mit is…


A Kiehl’s 1851 óta járja a világot a legjobb, leghatékonyabb természetes összetevők után kutatva, és tárházát a legizgalmasabb, egyúttal tényleg jótékony alapanyagokkal szereli fel évről-évre. Az amerikai brand – amelyért egykor Andy Warhol is rajongott, de manapság Kylie Jenner is a termékei után nyúl a polcokon – úgy fest elégedett az arcbőrt nyugtató és frissítő körömvirág-szirom szériájával. 2014-ben ugyanis kifejlesztették a Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash arctisztítót az arcbőr alapos, de gyengéd tisztításához és felüdítéshez, most továbbléptek a körömvirág gyengéd bőrnyugtató előnyeinek felhasználásában a Calendula & Aloe bőrnyugtató hidratáló maszk bevezetésével. Az új, bőrnyugtató hidratáló maszkot kifejezetten úgy alkották meg, hogy minden bőrtípusnak megfeleljen, az érzékeny bőrt is beleértve. Másik nagy előnye, hogy szupergyors, vagyis felvitel után a bőrünk akár már 5 perc után hidratált, megnyugodott és felfrissült lehet a segítségével.

Amit a körömvirág-sziromról tudni érdemes!

A mediterrán vidéken őshonos körömvirág az őszirózsafélék családjába tartozik, és bőrnyugtató tulajdonságairól ismert. Sok száz éven keresztül nagy becsben tartották a bőr ápolásában az ajurvéda és a hagyományos kínai gyógyászatban egyaránt. A Kiehl’s kutatói az 1960-as évek óta használják a körömvirág-szirom erejét. Most napon szárított szirmokat dolgoznak fel a Körömvirág-kollekció 3 termékében. A körömvirág-fejeket minden évben januártól márciusig, tűző napsütésben, kézzel szedik le a mediterrán térségben, és rovarirtószer nélkül termesztik. A virágszirmok épségének megőrzése érdekében a szirmokat kézzel válogatják és a szabad levegőn, napon szárítják meg, további feldolgozás vagy mesterséges hő felhasználása nélkül. A virágmagok ültetésétől a virágfejek kézzel való leszedéséig és megszárításáig körülbelül 9-10 hónap telik el.

Profimédia – Red Dot

Tripla hatékonyság

A körömvirág-szirmokról készült tanulmányok kimutatták, hogy olyan aktív összetevőket tartalmaznak, amelyek a következőket támogatják: a bőr nyugtatása, antioxidáns védelem, hidratálás.