Punk haute couture kollekciót készített a Chanel

2020. július 10.
Visszafogott és letisztult tavaszi–nyári haute couture kollekciója után őszre egy pazar, punkszerű összeállítással készült a Chanel divatház.

Az idén 75 éves Balmain és az extravagáns Giambattista Valli után a Chanel haute couture kollekcióját is megismerhette a világ.  „Egy punk hercegnőt képzeltem magam elé, aki hajnaltájt a Le Palace-ból lép elő. Taftruhát, méretes frizurát, tollakat és sok ékszert visel. Ezt a kollekciót inkább Karl Lagerfeld inspirált, mint Gabrielle Chanel” – nyilatkozta a Chanel kreatív igazgatója, Virginie Viard.

A kollekció minden egyes darabját a csillogó divat utáni vágy hatja át, nem véletlen hát, hogy a ruhák mellett az ékszerek is látványos szerepet kaptak. A tweed gyapjúszövetre így kerülnek fel a flitterek, a strasszok, a kövek, a gyöngyök, a gyémántszerű zsinórok, a csipkék és a fodrok. „Szeretek így dolgozni. Ahogy legutóbb is, szeretek más irányba haladni, összetett és kifinomult lenni. Számomra a haute couture alapvetően romantikus. Minden egyes sziluettben nagyon sok szerelem rejlik” – mondta a tervező.

Nézd meg videón a Chanel haute couture kollekcióját!

 

Forrás: Vogue

Ezt már olvastad?