Két kihagyhatatlan haute couture kollekció a divathétről

2020. július 13.
A haute couture divathét bár digitális formát kapott, az semmit sem vett le a show-k értékéből. Újabb két mesés bemutatót hoztunk el videón.

A 75 éves Balmain, a Dior és a Dolce & Gabbana haute couture bemutatója után két újabb káprázatos show-t mutatunk.

Alexis Mabille haute couture show

Alexis Mabille francia tervező digitális haute couture divatbemutatójának egyetlen rózsaszín terem adta a díszletet, ahol azon kívül, hogy egyetlen modell vonul, látszólag semmi nem történik, ám ha jobban megnézzük, olyan látványos, aprólékosan kidolgozott alkotásokról van szó, amik anyaga, színe, textúrája minden túlzás nélkül tökéletes. Márpedig a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a krízis hatására, sok más tervezőhöz hasonlóan, Alexis Mabille sem jutott hozzá új anyagokhoz, így azokból a matérákból dolgozott, amelyek rendelkezésre álltak. A tervező nemcsak, hogy nem ijedt meg a feladattól, de komolyan inspirálta a kihívás.

Nézd meg a digitális haute couture show-t videón!

Viktor & Rolf haute couture show

A két holland tervező pontosan tudja, mit jelent, ha a móka és a divat találkoznak – a humor ugyanis az őszi haute couture divatösszeállításukból sem hiányozhatott. A kilenc alkotást felsorakoztató bemutató három halmazba sorolható, mindegyik egy-egy reakció a jelenlegi élethelyzetünkre. A divatszakértők szerint a Viktor & Rolf összeállítása megérdemli, hogy bekerüljön a divat történelemkönyvébe.

Nézd meg a digitális haute couture show-t videón!

Forrás: Fashion Magazine

Ezt már olvastad?