Újrahasznosított gyapjúval erősít a táskamárka

2020. augusztus 29.
Bővül a Fjällräven Kånken családja, mégpedig új, gyapjúból készült típusokkal. A Kånken Re-Wool, valamint a Kånken Re-Wool Sling hátizsákok alapanyaga a fenntartható forrásból származó, újrahasznosított gyapjú.

A Fjällräven a közelmúltban mutatta be Re-Wool kollekcióját, amellyel a környezetkímélő megoldásokat előnyben részesítő vállalatként példát mutatnak a divatipar többi szereplőjének. A fenntarthatóságot a kezdetektől szem előtt tartó vállalat minden gyapjú termékét Re-Wool újrahasznosított gyapjúból készíti. Ezt az alapanyagot a svéd márka olaszországi feldolgozóüzemében régebbi ruhákból vagy a gyártás során megmaradt többletgyapjúból – szín alapján szétválogatva és újrafonva – állítják elő, majd új ruhadarabokat és kiegészítőket készítenek belőlük.

A 2020-as őszi–téli kollekcióval pedig érkeznek a Kånken hátizsákok legújabb típusai, a Kånken Re-Wool, valamint a Kånken Re-Wool Sling. A Kånken Re-Wool termékek fő alapanyaga az újrahasznosított gyapjú, bélésük és megerősített részeik pedig a Fjällräven saját anyagából, a G-1000 HeavyDuty Eco S-ből készültek. Ezzel az eljárással nemcsak környezetkímélő, de különleges, a mindennapok során is bátran viselhető kiegészítők jöttek létre.

Tudtad?

Idén a termékcsalád kiegészítőinek sora kibővül a praktikus Kånken Organizer tervezővel, valamint már elérhető a Kånken Gear Pocket és a Kånken Gear Bag is. Ezen kívül az eredeti Kånken termékek 7 új színben kerülnek a boltok polcaira, így biztosan mindenki megtalálja a hozzá leginkább illőt.


Az idei ősz legtrendibb színei a piros, rózsaszín, kék, zöld, fekete és bézs különböző árnyalatai. A Fjällräven mindennapi életre tervezett kiegészítői is ezekben a divatos színekben készültek, ráadásul az eddigi években bemutatott Kånken Art termékek mindegyikének elemei ezek a színárnyalatok, így a legújabb, Moa Hoff svéd dizájner által alkotott hátizsákoknak, illetve további kiegészítőknek is.

Láttad már?