Kedvenc svéd hátizsák-márkánk az ENSZ-szel működik együtt a zöldebb jövő reményében

2019. november 26.
A Fjällräven nemcsak azért mondható tudatos márkának, mert a termékeik minőségének következtében a slow fashion és a kapszulagardrób rajongóinak is hosszútávú, megbízható alternatívát nyújtanak, hanem azért is, mert a márka tudatossága nemrégiben szintet lépett: az ENSZ-szel karöltve lép fel a globális felmelegedés redukálásáért. Az ENSZ Fashion for Climate Action egyezménye megmutatja, hogy a globális klímaválság ellen való küzdelemben igenis szerepet vállalhatnak az outdoor vállalatok is.

A Fashion for Climate Action egyezmény az ENSZ Fashion Industry Charter for Climate Change Action kezdeményezésén alapul, egybegyűjtve a divatipar vezető márkáit, kereskedőit és beszállítói szervezeteit, hogy együtt tegyenek a divatágazat éghajlati hatásainak mérséklése érdekében. Az alapszabályon keresztül a divatipar elismeri az ágazat hozzájárulását az éghajlatváltozáshoz és felelősségét az éghajlat-semlegesség felé tartó aktív és kollektív törekvésében. Egyesítve a 16 alapelv és célkitűzés mögött a kezdeményezés célja, hogy a Párizsi Klímaegyezmény célkitűzésével összhangban 2050-re megvalósuljon a nettó kibocsátás nélküli gazdaság.

A Fjällräven termékeit a hosszú élettartam, a tartósság és a fenntarthatóság szem előtt tartásával készítik. Az anyagokat a lehető legfenntarthatóbb forrásokból választják ki, az állatok jólétét és társadalmi fenntarthatóságát is mindig figyelembe véve. A márka szorosan követi a tudomány és az ipar reakcióit az éghajlatváltozással kapcsolatban, és ezeket azonnal adaptálja üzleti tevékenységbe. Ez azt is jelenti, hogy a kihívások megoldására létrejött együttműködések együtt járnak az üvegházhatású gázok kibocsátásának drasztikus csökkentésére irányuló kezdeményezésekkel, mint például a Swedish Textile Initiative for Climate Action mozgalommal való együttműködés, valamint politikai szintű kötelezettségvállalásokkal, ilyen például a Fjällräven kötelezettségvállalása az ENSZ Alapokmányával szemben.

A Fjällräven az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének aláírásával szeretne hozzájárulni az éghajlatváltozás elleni küzdelem felgyorsításához, bemutatni állásfoglalásunkat és megosztani a tudásunkat az iparág képviselőivel.