Kedvenc téli ökoanyagunk: a re-wool

2019. november 12.
A zöldebb élet felé vezető út igen rögös, főleg ha a divatról van szó: egy minőségi darabokból összeállított gardrób kialakítása nagy fejtörést okozhat, hiszen a fenntartható márkák mellett a fenntarható alapanyagok megválasztására is ügyelnünk kell. Hadd mutassuk be új ökokedvencünket, az újrahasznosított gyapjút!

Egy újrahasznosított anyagból készült ruhadarab tökéletes eleme lehet a kapszulagardróbunknak, hiszen elkészítéséhez nem kellett új alapanyagot gyártani, ráadásul ezek az anyagok sokszor nagyon kellemes viseletet is nyújtanak.

Például egy semleges színű, mindenhez jól passzoló re-wool pulóver remekül párosítható megannyi darabbal. Viselhetjük több évszakban, nadrághoz, szoknyához egyaránt. De egy gyapjúkabát, amely évekig szolgálatunkban állhat is a lehető legjobb beruházás, ha zöld gardrób kiakakítása a cél: érdemes ebből is egy basic színt választani, hogy minél több színnel, fazonnal tudjuk viselni. Persze egy-egy színes sállal, sapkával vagy markáns rúzzsal is feldobhatjuk neutrális örökdarabunkat. 

Végezetül: a gyapjúruha. A lehető legjobb választás az őszi-téli időszakban, és nemcsak azoknak, akik a ruhák és szoknyák szerelmesei, hanem azoknak is, akiknek sok formális eseményre kell járniuk ebben az időszakban, mégsem szeretnének megfagyni a miniruhákban…

Kockás kabát Selected 110 EUR

Színes sál Fjällräven 23 990 Ft

 

Barna gyapjúruha Mango 19 995 Ft

Szürke gyapjúkabát LAURA JASIUNAITE  £ 795  

Szürke bomber Patagonia 115,29 EUR