Ilyen volt az első digitális divatbemutató Barcelonában

2020. szeptember 21.
Színes, fémes, batikolt: az első digitális barcelonai divathét nemcsak reményt és vidámságot, de megannyi meglepetést is tartogatott. Elhoztuk a digitális divatbemutató képeit.

A négynapos, teljes egészében digitális 2021-es tavasz–nyári barcelonai divathéten huszonegy tervező mutatkozhatott be, ami nemcsak azt mutatta meg, hogy a krízis hatására mennyire innovatív tud lenni a szakma, de azt is, hogy a jelenlegi bizonytalan helyzet ellenére is fontos, hogy legyen egy jövőképünk. Egyáltalán nem véletlen hát, hogy a bemutatót a futurisztikus dizájn és a romantikus elvágyódás kettőse hatotta át.

A bemutatott összeállítások egyik visszatérő eleme a fémes textúrák használata volt, válság idején a tervezők előszeretettel alkalmazzák a felfordulás, a változás szimbólumaként a futurisztikus megjelenést. Ezzel párhuzamosan a bemutató másik gyakori megoldása a batikolt minta volt, ami a DIY megoldásokat, a fesztiválhangulatot, a nosztalgiát és a szabadságot juttatja eszünkbe. Ezeket a megoldásokat koronázták meg a tervezők olyan alapanyagokkal (pl.: szatén), színekkel és tónusokkal, amelyekkel optimistán, elegánsan és felvértezve léphetünk be a következő évbe.

Kattints a fotóra a galériáért!

16 fotó megtekintése

Forrás: Vogue
Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!