#useupmywardrobe kihívás – a te gardróbod meddig bírná?

2020. október 10.
Schreiter Lilla 17 éve dolgozik stylistként, szenvedélyesen szereti a divatot, az öltözködésre pedig mindig is úgy tekintett, mint egy játékos kísérletre, amelyben nem lehet hibázni. Idén emelte a tétet, és megfogadta, hogy nem bújik kétszer ugyanabba a ruhába, de nem is vásárol semmit. A kihívása 252. napján találkoztunk.

„Tavaly év végén, egy költözés közepette döbbentem rá arra, hogy mennyi ruhám van – idézi fel Lilla az egyéves kihívás ötletének megszületését. – Több családtagom és barátnőm segítségével tudtam csak összepakolni a gardróbomat, anyukám el is kezdte összeszámolni a farmernadrágokat, nyolcvanvalahányig jutott. Elkezdtünk viccelődni azon, hogy ha egy évig nem vásárolnék, és minden nap mást vennék fel, akkor is maradna még olyan ruha, ami egyszer sem volt rajtam. Nagyot nevettem rajta, de aztán szöget ütött a gondolat a fejemben: én ezt meg tudnám csinálni.” Lilla elhatározta, hogy 2020 első napján elkezdi a kihívást, amelyet az Instagramon fog dokumentálni. A @use_up_my_wardrobe profilra azóta mindennap feltölti az aznapi szettjét, amely most, az őszi hónapokban mankóként is szolgál, hiszen tudja csekkolni, mi volt már rajta, és mi nem. „Mondjuk eddig nem sokszor kellett puskáznom, mert bár rossz a memóriám, a ruhákra kiválóan emlékszem” – teszi hozzá nevetve. 

A kihívás 252. napján találkoztunk, Lilla aznap ezt a szettet viselte.

„Nem hittem, hogy pizsamákat is fogok posztolni, de nem akartam senkit se becsapni: ha az egész napot köntösben vagy melegítőben töltöttem – és a tavaszi hónapokban ez bizony gyakran megesett –, akkor arról posztoltam. Csak remélni mertem, hogy nem tart sokáig a veszélyhelyzet, és végre lesz apropó újra csinos ruhákat hordani.”

„Nyáron a kockaorrú papucsok visszatérését örömmel fogadtam, nagy volt a kísértés, hogy beszerezzek egyet, de megoldódott a dilemmám, mert szülinapomra kaptam ajándékba.”

Lilla igyekezett okosan beosztani a gardróbja tartalmát, nem akarta az év elején ellőni az összes kedvencét. A legszebb ruháit például a legfontosabb alkalmakra tartogatta.

„Márciusban volt a Magyar Filmdíj-gála, amelyen a legjobb jelmez kategória jelöltjeként vettem részt, illetve júliusban férjhez ment az egyetlen kishúgom. A díjátadóra és az esküvőre is egy-egy Giambattista Valli x H&M estélyit választottam, amelyeket még tavaly vásároltam.”

Kihívás a kihívásban – persze Lilla a tavaszi pillow challenge-et sem hagyhatta ki.

„Nemrég egy forgatásra egyik nap konszolidáltan mentem, másnap meg ebben az őrült szettben, a stáb nem is értette, mi ütött belém. Bizony előfordul már, hogy extrém darabokat is fel kell használom. Azért remélem, decemberre nem az lesz a helyzet, hogy tütüt leszek kénytelen viselni fürdőruhával és bundával.”

Bővebben a témáról és Lilla kihívásáról a novemberi Marie Claire-ben olvashatsz!