Korszakalkotó ír dizájnerrel állt össze a H&M

2021. január 16.
Folytatva az elismert divattervezőkkel való együttműködés tradícióját, a H&M legújabb kollaborációját a londoni székhelyű divattervezővel, Simone Rochával álmodta meg. A Simone Rocha x H&M kollekció részeként a divattervező jellegzetes női ruhái mellett az egész család számára tervez.

Mindegyik kategóriában a különféle alkalmaknak megfelelő teljes szettek készültek: különleges alkalmakra tüllruhák és öltönyök, kötöttek és ingek, hétköznapi viseletre kabátok, pólók, kiegészítők, többek között a Rocha névjegyeként ismert csillogó ékszerekkel és gyöngyökkel díszített cipőkkel.

Rocha az első ír származású dizájner, akivel a H&M közös kollekciót készít. Ez a kollekció, mint ahogy minden munkája, interetnikus származásának örökségét ünnepli és nyújtott megannyi inspirációt a márkájának meghatározásához, egészen a hongkongi tradíciókon és kézműves hagyományokon át a művészettörténet nagyjaiig.

A Simone Rocha x H&M kollekcióban megtalálható sokféle sziluett, anyag, hímzés és hatás, ami a Simone Rocha világot jelenti, emellett pedig a márkát fémjelző darabok apró változtatással újra lettek alkotva, ezzel tisztelegve a Simone Rocha márkatörténet előtt. A kollekcióban fellelhetünk Tudor-korabeli hatásokat vadvirágok, portrék és fényképek, valamint babák és játékok formájában, valamint megtalálhatóak lesznek a kockás minták, gyöngyök, rózsaszínek, pirosak és különleges anyagok, amelyeket házon belül terveztek, kifejezetten ehhez a kollekcióhoz. A kollekció alkotásakor Rocha visszanyúlt márkájának archívumához, és kombinálta a múltbeli kollekcióit a nagy műgonddal újragondolt kedvenceivel, hogy egy dinamikus kollekciót készíthessen, ami igazán mai lett.

A kollekció, ami március 11-én debütál, a Simone Rocha márka évtizedes fennállását is ünnepli – ez nagyszerű teljesítmény egy független, londoni székhelyű márkától. Rocha védjegye az erőteljes vizió és a konzisztencia, ami átjár minden egyes új alkotást, és lehetővé teszi a márka viselőinek, hogy kedvük szerint kombinálják a különböző szezonok darabjait. Ez a kollekció hasonló elképzeléssel készült: hogy viselői minden egyes darabját szeressék és hordják éveken át. Ez egy meghívó Simone Rocha világába, amely most mindenki számára elérhetővé válik.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhattam a márkával ezen a különleges kollekción – meséli Simone Rocha. – Ez valóban egyfajta ünneplése a márkámat meghatározó daraboknak, valamint azoknak a hatásoknak, amik engem formáltak. Mind tervezőként, mind pedig vásárlóként hatalmas rajongója vagyok a H&M dizájner együttműködéseinek. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garçons – ez egy csodálatos lista, amelybe büszkeség bekerülni.”

Olvass tovább!