Miki egér, Pikachu és Snoopy – hódítanak a rajzfilmhősök a divatban

2021. március 06.
Gyerekes minták? Ugyan! Egy-egy rajzfilmhős csak vagány pluszt ad öltözködésünknek.

Néhányukat épp csak a méretük különbözteti meg a gyerekruháktól, mégis rajongunk a rajzfilmfigurás pólókért, pulcsikért. Így vannak ezzel a divattervezők is, találjanak ki bármilyen trendet, egy-két mesehősnek mindig szorít valamelyikük helyet a kollekciójában.

2013-at írtak, mikor a Givenchy a kifutóra vitte Bambit, a Dolce & Gabbana 2016-os őszi–téli kollekciója csodálatos tisztelgés volt a Disney hercegnők előtt, Jeremy Scott munkássága pedig önmagában is szerteágazó feldolgozása a mesehősöknek: Betty Booptól Spongyabobon át a Simpson családig mindenből kihozta a legőrültebb kollekciókat.

Givenchy 2013 ősz/tél
4 fotó megtekintése

Így hordd a mesehősös ruhákat!

A gyerekkorunkban megismert minták tagadhatatlan, milyen erős nosztalgikus érzést váltanak ki belőlünk (jócskán) felnőtt fejjel is, kész szerencse, hogy néhány öltözködési trükkel úgy tehetjük szettjeink kulcsdarabjaivá őket, hogy az ne váljon gyerekessé.

  • Kombináld nőies ruhadarabokkal: van egy cuki Snoopys pólód? Szuper! Bár farmerrel is szívbaj nélkül felkaphatod magadra, ha egy csinos paperbag nadrágot vagy pliszírozott szoknyát veszel fel hozzá, máris sokkal felnőttesebb lesz az összhatás, felsőd mintája pedig még vagánnyá is teszi szettedet.
  • Hasonló hatást érhetsz el egy jól szabott blézerrel, nőies tavaszi kabáttal is, és mindez fordítva is igaz. Válassz csinos casual szettedhez mesehősmintás farmerdzsekit, laza fricska lesz a szürke hétköznapok szemében.
  • A nagy printes felsők jellemzően elviszik a show-t a minták tekintetében, melléjük más mintát viselni túlzás lehet. Válassz egyszínű, jól szabott darabokat helyettük, amik színükben harmonizálnak majd a mesehősöddel.
  • Milyen mintát válassz? Ami neked tetszik! Dumbó és Ariel épp úgy jöhet, döntsenek itt az érzelmek. Inkább azt vedd számításba, mennyire illenek a stílusodba a full mintás, színes pólók, a cukiskodó kapucnis pulcsik. Ha ezt soknak érzed, válassz fekete-fehér printes, minimálba hajló változatokat, vagy olyat, amin csak picike minta van, például a mellrészen egy kis hímzés, de az is elég lehet, ha a kiegészítők közé válogatsz be egy-két mesefigurásat.
Street Style Miki egeres táska
3 fotó megtekintése

A rajzfilmkarakterek és képregényhősök cukiskodó divathódításaira mi is mutatunk néhány példát:

zara-polo

Zara 4995 Ft

miu-miu-pulover

Miu Miu / net-a-porter 850 €

marc-jacobs-taskaMarc Jacobs 350 €

desigual-kabat

Desigual 269 £

puma-answear-cipo

Puma / Answear 40 990 Ft

levis-polo

Levi’s x Pokémon

mango-pulover

Mango 9995 Ft

reserved-kapucnis

Reserved 7995 Ft

disney-x-gucci-donald-duck-small-backpack

Gucci 1550 €

swarovski-karkoto

Swarovski 26 500 Ft

adidas-sneaker

adidas / ecipo.hu 17 460 Ft

Coach 1150 £

Ezt már olvastad?