Az ékszerkollekció, amiben nincs két egyforma darab

2021. március 23.
Az időtlen eleganciát és finom nőiességet sugalló ékszerek tervezője és készítője, Fekete Fruzsi ezúttal még izgalmasabb darabokkal örvendezteti meg azokat, akik igazán különleges és egyedi ékszerre vágynak.

A „Curves” kollekció nevéhez hűen dinamikus és játékos görbékből építkezik. A tekervényes ezüstékszerek egy éve bemutatott darabjai között leginkább fülbevalókkal találkozhattunk, most azonban további darabokkal – nyakláncokkal, gyűrűkkel, brossokkal – bővült a tárgyegyüttes, melyek mindegyike egyedi darab. Az ékszerek megismételhetetlen jellege a Fekete Fruzsi által alkalmazott viaszveszejtéses eljárásnak köszönhető. A tervező mindegyik darabot kézzel készíti, méhviaszból formálja meg a véglegesnek szánt formát, mely az öntést követően válik valóban kézzel fogható darabbá, miközben – a szó szoros értelmében megőrzi – készítőjének kézjegyét (erre utalnak az ezüst ékszer felületén fellelhető ujjlenyomatok). Válasszunk bár két, egymásra megszólalásig hasonlító darabot Fekete Fruzsi ékszerei közül, ez a sajátos technika a garancia arra, hogy nem találunk két teljesen egyforma példányt.

fekete-fruzsi-ekszer

A „Curves” darabok sajátos ismertetőjegye az önmagába visszatérő hullámvonal, mely súlytalan szoborszerűségének köszönhetően mindig más-más arcát mutatja. A kollekcióban fellelhető ékszerek a kifinomult technikának, a jellegzetes formavilágnak és anyaghasználatnak köszönhetően egyszerre elegánsak és vagányak, miközben őrzik azokat az esszenciális értékeket, melyek szerethetővé teszik a Fruzsi Fekete Jewelry brandet. Légiesen könnyed, kortalan eleganciát sugalló darabok ezek, s mint ilyenek, joggal követelnek helyet maguknak bármelyik nő ékszerdobozában.

fekete-fruzsi-ekszer

A Fruzsi Fekete Jewelry korábbi – s egyben a márka első – ékszerkollekciója, a romantikus fűszerezésű és filigrán „Leaves” megjelenése óta töretlen sikernek örvend. Elsőként az Autor Contemporary Jewelry Fair közönsége találkozhatott a Fruzsi Fekete Jewelry branddel – itt az olasz Mydaybyday Gallery tulajdonosa szinte azonnal lecsapott a „Leaves” kollekció ékszereire és bemutatta azokat saját galériájában, Rómában.

fekete-fruzsi-ekszer

A 2017-es külföldi debütálást követően az ékszerek Moszkvában és Portóban is megfordultak, majd nem sokkal ezután meghódították a magyar szíveket is, olyannyira, hogy egyre több menyasszony választ magának „Leaves” ékszert a nagy napra. Akik nőies, mégis merész és figyelemfelkeltő ékszerrel szeretnék feldobni a hétköznapjaikat vagy szívesen koronáznák meg alkalmi viseletüket egy igazán egyedi darabbal – legyen az fülbevaló, gyűrű, nyaklánc vagy bross – , azok garantáltan megtalálják a „Curves” kollekcióban a számításaikat.

fekete-fruzsi-ekszer

A „Curves” ékszerek és a Fruzsi Fekete Jewelry kollekciók darabjai közvetlenül a tervezőtől is megvásárolhatók, illetve elérhetők a wonderLAB webshopjában, valamint a Veres Pálné utcai üzletben is.

fekete-fruzsi-ekszer
11 fotó megtekintése

Fotó: Nemes Bálint

Olvass tovább!