Az ékszerkollekció, amiben nincs két egyforma darab

2021. március 23. |

Az időtlen eleganciát és finom nőiességet sugalló ékszerek tervezője és készítője, Fekete Fruzsi ezúttal még izgalmasabb darabokkal örvendezteti meg azokat, akik igazán különleges és egyedi ékszerre vágynak.

A „Curves” kollekció nevéhez hűen dinamikus és játékos görbékből építkezik. A tekervényes ezüstékszerek egy éve bemutatott darabjai között leginkább fülbevalókkal találkozhattunk, most azonban további darabokkal – nyakláncokkal, gyűrűkkel, brossokkal – bővült a tárgyegyüttes, melyek mindegyike egyedi darab. Az ékszerek megismételhetetlen jellege a Fekete Fruzsi által alkalmazott viaszveszejtéses eljárásnak köszönhető. A tervező mindegyik darabot kézzel készíti, méhviaszból formálja meg a véglegesnek szánt formát, mely az öntést követően válik valóban kézzel fogható darabbá, miközben – a szó szoros értelmében megőrzi – készítőjének kézjegyét (erre utalnak az ezüst ékszer felületén fellelhető ujjlenyomatok). Válasszunk bár két, egymásra megszólalásig hasonlító darabot Fekete Fruzsi ékszerei közül, ez a sajátos technika a garancia arra, hogy nem találunk két teljesen egyforma példányt.

fekete-fruzsi-ekszer

A „Curves” darabok sajátos ismertetőjegye az önmagába visszatérő hullámvonal, mely súlytalan szoborszerűségének köszönhetően mindig más-más arcát mutatja. A kollekcióban fellelhető ékszerek a kifinomult technikának, a jellegzetes formavilágnak és anyaghasználatnak köszönhetően egyszerre elegánsak és vagányak, miközben őrzik azokat az esszenciális értékeket, melyek szerethetővé teszik a Fruzsi Fekete Jewelry brandet. Légiesen könnyed, kortalan eleganciát sugalló darabok ezek, s mint ilyenek, joggal követelnek helyet maguknak bármelyik nő ékszerdobozában.

fekete-fruzsi-ekszer

A Fruzsi Fekete Jewelry korábbi – s egyben a márka első – ékszerkollekciója, a romantikus fűszerezésű és filigrán „Leaves” megjelenése óta töretlen sikernek örvend. Elsőként az Autor Contemporary Jewelry Fair közönsége találkozhatott a Fruzsi Fekete Jewelry branddel – itt az olasz Mydaybyday Gallery tulajdonosa szinte azonnal lecsapott a „Leaves” kollekció ékszereire és bemutatta azokat saját galériájában, Rómában.

fekete-fruzsi-ekszer

A 2017-es külföldi debütálást követően az ékszerek Moszkvában és Portóban is megfordultak, majd nem sokkal ezután meghódították a magyar szíveket is, olyannyira, hogy egyre több menyasszony választ magának „Leaves” ékszert a nagy napra. Akik nőies, mégis merész és figyelemfelkeltő ékszerrel szeretnék feldobni a hétköznapjaikat vagy szívesen koronáznák meg alkalmi viseletüket egy igazán egyedi darabbal – legyen az fülbevaló, gyűrű, nyaklánc vagy bross – , azok garantáltan megtalálják a „Curves” kollekcióban a számításaikat.

fekete-fruzsi-ekszer

A „Curves” ékszerek és a Fruzsi Fekete Jewelry kollekciók darabjai közvetlenül a tervezőtől is megvásárolhatók, illetve elérhetők a wonderLAB webshopjában, valamint a Veres Pálné utcai üzletben is.

Fotó: Nemes Bálint

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Divat