A siketek közösségét ünneplő ultramenő fülékszerek

2021. március 26.
A szezon egyik legmenőbb ékszerkollekciójával jött ki a New York-i genderless márka, a Private Policy – mégpedig az aktivista, művész és egyben színész Chella Mannel együttműködve. Az aranyozott fülékszerekkel a siket és a nagyothalló közösséget ünneplik.

Egy apró, de nagyon izmos lépés a fogyatékossággal élő, azon belül is a siket közösség képviselete felé a divatiparban az amerikai Private Policy márka új, aranyozott ékszerkollekciója. A siket lét szépsége nevet viselő, kreatív és kifejezetten letisztult sorozatot Chella Man művészete ihlette, és a márka dizájnerei, Siying Qu és Haoran Li álmodták meg. A formatervezésénél cél volt az is, hogy amennyiben az ékszerek viselőinek hallókészüléke vagy hallásjavítását szolgáló cochleáris implantátuma van, inkább csak harmonikusan kiegészítse, ne pedig eltakarja azt a kiválasztott fülékszer.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PRIVATE POLICY (@privatepolicyny) által megosztott bejegyzés

„Művészként és emberként is mindig arra törekedtem, hogy a testemet, és annak bemutatását teljes mértékben én irányítsam – mondta el Chella Man, aki 4 évesen kapta meg első hallókészülékét, majd később a cochleáris implantátum hozott számára megoldást. – Felnőttként hálás voltam ezért a lehetőségért. – Azt is hozzátette, hogy ennek ellenére úgy érezte, nem tud azonosulni velük, és nincs beleszólása azok külső megjelenésébe. – Mindig azon kaptam magam, hogy azon jár az agyam, hogyan tudnám tényleg magamévá tenni ezeket a kütyüket, amelyek a testem részei lettek.”


A március 15-én piacra dobott fülékszerek ára egyébként 330 dollár és 620 dollár között mozog, az előrendelésekből származó nyereség ötven százalékával pedig egy siket és LMBTQ+ nonprofit szervezet, a Deaf Queer Resource Center működését támogatják.

A kollekció darabjait itt tudod megnézni!

Láttad már?