Cher kétmillió dollárral támogatja Joe Biden LMBTQ-politikáját

2020. szeptember 04.
Az énekesnő szívügye az LMBTQ-közösség támogatása, hiszen fia, Chaz Bono is átesett a nemváltoztató műtéten, ma már boldogan, férfiként éli az életét. Az augusztus 31-én megrendezett adománygyűjtésen Cher azért gyűjtött pénzt, hogy támogassa Joe Bidennek, a Demokrata Párt elnökjelöltjének az LMBTQ-közösség támogatására irányuló törekvéseit.

Hírnév ide vagy oda, Cher és fia saját bőrükön tapasztalhatták meg a Trump-kormány kirekesztését, a jelenlegi politika ugyanis rendkívül negatívan érinti az Egyesült Államok transznemű polgárait: a katonaságban, az egészségügyi ellátásban és a hajléktalanszállókon is eltörölték az LMBTQ-közösség tagjait védő szabályozásokat.

„Kérdezd meg magadtól, hogy hiszel-e a Trump utáni életben” – fogalmazta át Cher ikonikus számának (Do you believe in life after love) dalszövegét hétfő este a virtuális LMBTQ adománygyűjtésen. Az online megrendezett eseményen több olyan amerikai politikus is megjelent, akik nyíltan vállalják homoszexualitásukat: David Cicilline képviselő, az Egyesült Államok kongresszusának tagja, Tammy Baldwin leszbikus szenátor és Pete Buttigieg, aki az első olyan nyíltan homoszexuális jelölt, aki előválasztást nyert az egyik legnagyobb amerikai párt színeiben. Az adománygyűjtés szervezői szerint ötszázan vettek részt a Zoomon keresztül tartott rendezvényen.

Cher nyitóbeszédében elmondta, hogy 2006 óta ismeri Bident, amikor is meghívta saját magát az elnökjelölt irodájába: „Azt hiszi, hogy ő hívott meg engem, pedig valójában én saját magamat. Láttam egyszer Joe-t, miközben beszédet mondott, igazi első hallásra szerelem volt – csillogtatta meg humorát az énekesnő. – Azért mentem oda, hogy vallassam, és jól irányzott kérdéseket tettem föl neki. A legtöbb politikussal ellentétben ő tényleg hallgatott, rám és foglalkozott azzal, amit mondtam. Őszinte, kedves és éles eszű volt.”

Az elnökválasztási kampány lassan a végéhez közeledik. Néhány hét múlva, novemberben derül ki, hogy ki lesz a következő négy évben az Egyesült Államok elnöke. Biden biztosította szavazóit arról, hogy amennyiben elnökké választják, száz napon belül aláírja az egyenlőségről szóló törvényt. „Egy olyan nemzetet szeretnék felépíteni, ahol mindenki egyenlő és ugyanabban a bánásmódban is részesül” – mondta az elnökjelölt.

Forrás: Washington Blade Fotó: Getty Images

Olvass tovább!