Eredetileg rúdsporthoz készült magyar tervezői darabok a környezettudatosság jegyében

2021. március 28.
Hulladékból újrahasznosított, vegán anyagokból készít ruhát Nagy Fanni tervező, aki márkájával a Z generációnak különösen fontos értékeket, fenntarthatóságot, környezettudatosságot képviseli, és azt szeretné elérni, hogy a nők még jobban elfogadják magukat.

Eredetileg (rúd)sportolóknak készült, mára sportos és nőies utcai viseletté bővült a magyar tervező, Nagy Fanni márkája, mely fenntartható, vegán és etikus. A ruhák biopamutból és újrahasznosított poliamid (Econyl) anyagból készülnek, amit az óceánból és szemétlerakókból származó halászhálók és más nejlonhulladékok újrahasznosításával hoznak létre. Az ilyen anyagból készült ruhák címkéje alapján a teljes gyártási folyamat visszakövethető. Előállításuk is etikus, a tervező magyar alvállalkozókkal dolgozik, akik versenyképes fizetést kapnak. „Kevés az olyan vásárló, aki megnézi, hogyan készül a termék és milyen körülmények között dolgoznak azok, akik készítik.”

Fanna-Polewear

Tudatos márkát építeni a textiliparban, abban az ágazatban, amelynek az egyik legnagyobb az ökológia lábnyoma, és ahol óriási a verseny, nem könnyű. De Fanninak és a korosztályának fontos, hogy megvédjék az örökséget, amit a természettől kaptak. „Mi értelme emberi létezésünknek, ha leromboljuk, elpusztítjuk a természetet? Nekem annyira nyilvánvaló a fenntartható gondolkodás, nem értem, ez miért nem fontos mindenkinek?” – mondja a tervező, aki hatalmas mosollyal és lelkesedéssel beszél márkájáról, amit elképesztő energiákkal épít.

Fanna-Polewear

Fanni nem csak képviseli, meg is testesíti az értékeket, amit márkájával közvetít. Naprakész az éghajlatváltozás saját iparágát érintő részeiről, tisztában van a termelés és újrahasznosítás folyamatával. A gyártás során nem termelnek kommunális hulladékot, a legkisebb szabászati hulladék sem kerül kukába. „Sok az olyan darab, amelynek szabásmintáját úgy alakítottam, hogy a szabászati hulladékot is fel tudjam használni. Arra ösztönzünk mindenkit, hogy ne vásároljanak feleslegesen.” Éppen ezért visszaveszik a már nem hordott darabokat, vagy bármilyen más ruhaneműt. A tervező aktívan űzi a rúdsportot is, így teszteli, milyen darabok alkalmasak leginkább ide.

Fanna-Polewear

A másik hangsúly a nőiesség kifejezésén van. A Fanna Polewear ruhák között vannak merész, klasszikus és lezser szabásúak, hogy mindenki azonosulni tudjon azzal, amit ez neki jelent. „Szerintem a nőiesség arról szól, hogy boldog vagy a bőrödben. Hogy azt csinálod, amit szeretsz, ami téged boldogsággal tölt el. Hogy önmegvalósítasz. Akárhogy nézel ki, csak az számít, hogy Te hogy érzed magad.”

Fanna-Polewear
2 fotó megtekintése

Olvass tovább!