Eredetileg rúdsporthoz készült magyar tervezői darabok a környezettudatosság jegyében

2021. március 28. |

Hulladékból újrahasznosított, vegán anyagokból készít ruhát Nagy Fanni tervező, aki márkájával a Z generációnak különösen fontos értékeket, fenntarthatóságot, környezettudatosságot képviseli, és azt szeretné elérni, hogy a nők még jobban elfogadják magukat.

Eredetileg (rúd)sportolóknak készült, mára sportos és nőies utcai viseletté bővült a magyar tervező, Nagy Fanni márkája, mely fenntartható, vegán és etikus. A ruhák biopamutból és újrahasznosított poliamid (Econyl) anyagból készülnek, amit az óceánból és szemétlerakókból származó halászhálók és más nejlonhulladékok újrahasznosításával hoznak létre. Az ilyen anyagból készült ruhák címkéje alapján a teljes gyártási folyamat visszakövethető. Előállításuk is etikus, a tervező magyar alvállalkozókkal dolgozik, akik versenyképes fizetést kapnak. „Kevés az olyan vásárló, aki megnézi, hogyan készül a termék és milyen körülmények között dolgoznak azok, akik készítik.”

Fanna-Polewear

Tudatos márkát építeni a textiliparban, abban az ágazatban, amelynek az egyik legnagyobb az ökológia lábnyoma, és ahol óriási a verseny, nem könnyű. De Fanninak és a korosztályának fontos, hogy megvédjék az örökséget, amit a természettől kaptak. „Mi értelme emberi létezésünknek, ha leromboljuk, elpusztítjuk a természetet? Nekem annyira nyilvánvaló a fenntartható gondolkodás, nem értem, ez miért nem fontos mindenkinek?” – mondja a tervező, aki hatalmas mosollyal és lelkesedéssel beszél márkájáról, amit elképesztő energiákkal épít.

Fanna-Polewear

Fanni nem csak képviseli, meg is testesíti az értékeket, amit márkájával közvetít. Naprakész az éghajlatváltozás saját iparágát érintő részeiről, tisztában van a termelés és újrahasznosítás folyamatával. A gyártás során nem termelnek kommunális hulladékot, a legkisebb szabászati hulladék sem kerül kukába. „Sok az olyan darab, amelynek szabásmintáját úgy alakítottam, hogy a szabászati hulladékot is fel tudjam használni. Arra ösztönzünk mindenkit, hogy ne vásároljanak feleslegesen.” Éppen ezért visszaveszik a már nem hordott darabokat, vagy bármilyen más ruhaneműt. A tervező aktívan űzi a rúdsportot is, így teszteli, milyen darabok alkalmasak leginkább ide.

Fanna-Polewear

A másik hangsúly a nőiesség kifejezésén van. A Fanna Polewear ruhák között vannak merész, klasszikus és lezser szabásúak, hogy mindenki azonosulni tudjon azzal, amit ez neki jelent. „Szerintem a nőiesség arról szól, hogy boldog vagy a bőrödben. Hogy azt csinálod, amit szeretsz, ami téged boldogsággal tölt el. Hogy önmegvalósítasz. Akárhogy nézel ki, csak az számít, hogy Te hogy érzed magad.”

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Divat