Nézd meg online a Michael Kors őszi kollekcióját!

2021. április 20.
A Michael Kors márka idén ünnepli negyvenedik születésnapját, aminek keretében a 2021-es őszi–téli kollekciót is bemutatják.

Michael Kors dizájner 1981-ben, Long Islanden alapította meg saját márkáját, amiben meghatározó szerepe volt édesanyjának, Joan Hamburgernek, aki – modell révén – bevezette fiát a divat világába.

Michael Kors

Michael Kors

Michael mindössze öt volt, amikor áttervezte édesanyja esküvői ruháját, tízévesen pedig Iron Butterfly márkanév alatt saját tervezésű ruhákat árult szülei alagsori lakásában. Bár kezdetben színésznek tanult, tizennégy évesen úgy döntött, a divatnak szenteli az életét. 1977-ben beiratkozott a New York-i Fashion Institute of Technologyba, és bár az iskolából kilenc hónap után kimaradt, egy manhattani butik eladója lett, ahol hamarosan vezető tervezővé léptették elő. Itt fedezték fel tehetségét, nem sokkal később pedig már saját nevével jegyzett kollekciókat árult.

Michael Kors márkáját mind a mai napig a legsikeresebb brandek között tartják számon, ami férfi és női ready kollekciókat, kiegészítőket, ékszereket, lábbeliket és illatokat tervez. A dizájner nevével fémjelzett táskák szerte a nagyvilágban státuszszimbólumnak számítanak.

A 61 éves tervező a jubileumi eseményt egy show-val ünnepli, ahol a 2021-es őszi–téli kollekcióját is bemutatja. A divatperformansz zenei alapját a dalszerző-énekes Rufus Wainwright biztosítja. Ha szeretnéd élőben megnézni a show-t, április 20-án kattints IDE!

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!