Frankenstein-szörnyet tervezett Jean Paul Gaultier a Nike-nak

2021. július 09.
Izgalmas kollaborációról számoltak be nemrég a hírek: a Nike összeállt a japán luxusmárkával, a Sacaival és a Jean Paul Gaultier-vel, hogy két olyan cipőt alkossanak meg közösen, amire eddig még nem nagyon volt példa.

Chitose Abe, a japán luxusbrand alapítója még 2020 elején kapta a felkérést, hogy tervezze meg a legújabb Jean Paul Gaultier couture kollekciót, és bár a pandémia miatt ebből végül semmi nem lett, egy Nike x Sacai x Jean Paul Gaultier együttműködést csak tető alá hoztak, ami egészen pontosan a VaporWaffle sneaker Frankenstein-szörnyeit takarja. Az egyik az élénk színek – a sárga, a narancssárga, a zöld, a sötétkék és a fehér – harmóniájára épül, míg a másik fekete-fehérben látta meg a napvilágot.

Nem ez az első alkalom, hogy egy couture divatház – a muszlim nőknek is tervező – Nike-val társul. A Nike és Dior Air Jordan 1-ja valósággal felrobbantotta a világhálót, amire aztán szépen rálicitált a Louis Vuitton Nike Air Force 1 cipője. Jean Paul Gaultier felbukkanása azonban új dimenziókat jelent a műfajon belül: a nem épp átlagos terveiről híres dizájner garancia az őrületre és az exkluzivitásra.

Nike cipő

Forrás: Inputmag Fotó: JPG

Olvasd el ezt is!