A világ vezető ékszertervező művészei Budapesten

2021. augusztus 15.
Budapesten mutatja be a világ vezető ékszertervező művészeinek alkotásait. A nemzetközi tárlat címe IDOL, célja, hogy hidat építsen múlt és jelen közé.

A BJW fontos célkitűzése, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után olyan kiállítással örvendeztesse meg a közönségét, amilyenre eddig hazánkban még nem volt példa; karnyújtásnyi távolságba, egy fedél alá kerülnek az elmúlt 40 év kortárs ékszertervezőinek munkái. Ez a kivételes alkalom lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők egy átfogó képet kaphassanak a világ művészi ékszereinek legjavából, amely 12 ország, közel 30 alkotójának munkáit mutatja be.

Ruudt Peters

Gijs Bakker

Olyan kiemelkedő, nemzetközi alkotók munkái kerülnek kiállításra, akiknek munkássága meghatározó hatással volt/van a kortárs ékszer fejlődésére. A meghívott alkotások között szerepelnek többek közt Gijs Bakker, Otto Künzli, Ruudt Peters, Giovanni Corvaja ékszerei.

Az eseménysorozat két hete alatt angol és magyar nyelvű tárlatvezetések, valamint kortárs ékszerek témakörben nemzetközileg elismert ékszertervezők, kurátorok online és személyes előadásai lesznek láthatóak.

Alice Floriano

Programok:

08.28. 16:00 – Tárlatvezetés – a szervezők: Biró Zsófia Gizella, Fekete Fruzsi, Horányi Kinga, Tengely Nóra

09.04. 16:00 – Angol nyelvű tárlatvezetés – Török Tünde, a MyMuseum igazgatója és kurátora

09.04. 18:00 – Lecture – angol nyelvű online előadás kortárs ékszer témában. Előadók: Alice Floriano és Bryna Pomp – az online felület megnevezése a Facebook-oldalon és a website-on lesz.

09.07. 18:00 – Folyók mentén, a 2020 FISE díjnyertes Besnyői Rita kiállítása – a megnyitón közreműködik: I am Yank, helyszín: FISE galéria

09.10. 18:00 – Ruudt Peters budapesti előadása kortárs ékszer témában – A helyszín még egyeztetés alatt. Az előadásra regisztráció szükséges!

09.11. 16:00 – Tárlatvezetés – a szervezők: Biró Zsófia Gizella, Fekete Fruzsi, Horányi Kinga

09.12. 15:00–18:00 – Találkozz és beszélgess a szervezőkkel!

Bryna Pomp, kurátor

(A tárlatvezetéseken múzeumi belépő megfizetésével lehet résztvenni – a tárlatvezetésekre előzetes regisztráció szükséges. A tárlatvezetések helyszíne a Ráth György-villa. Minden további részletes információt az esemény weboldalán  és Facebook-oldalán tesznek közzé a szervezők folyamatosan.)

Ehhez a páratlan kiállításhoz méltó helyszínül szolgál a Magyar Iparművészeti Múzeum részét képező Ráth György-villa, ahol az IDOL című tárlat 2021. augusztus 28.-szeptember 12. között az IMM nyitvatartási idejében tekinthető meg, belépőjegy megvásárlásával. Nyitvatartás: keddtől-vasárnapig 10:00-18:00-ig

Az esemény háttérszervezete a FISE – Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, az esemény szervezői: Biró Zsófia Gizella, Fekete Fruzsi, Horányi Kinga, Tengely Nóra

Olvass tovább!