Stella McCartney bemutatta a jövő alapanyagát, a gombabőrt

2021. október 06.
Stella McCartney különleges kollekcióval érkezett a párizsi divathétre, ahol ezúttal is a fenntarthatóság mellett kampányolt.

A mellrákkal küzdő nőknek sportmelltartót tervező Stella McCartney szerint a jövő a gombákban rejlik. A párizsi divathéten, 2022-es tavaszi ready to wear kollekciójában is bemutatta azt a táskát, ami teljes egészében gombabőrből készült. A tervező szerint ez lesz ugyanis a jövő – laboratóriumban előállított – alapanyaga. A Mylo – fenntartható alapanyagokra szakosodott – laborral már 2017 óta dolgozik együtt a merész tervező, aki környezetvédelem témában mindig tud valami újat mutatni, pár éve például szemeteszsákokkal árasztotta el a világot.

„A gombákat laboratóriumokban termesztik, azok nem igényelnek vizet, és áramot is csak alig. A gombát préselik, majd műbőrré formálják azokat” – magyarázta Stella McCartney, és hozzátette, négy évvel ezelőtt az innováció nem volt elég precíz ahhoz, hogy termék készülhessen belőle. Ma viszont olyannyira készen állnak, hogy a párizsi divathéten be is mutatták az eső gombabőrből készített Stella McCartney táskát.

A gomba olyannyira meghatározta az új kollekció születését, hogy a show zenei aláfestését a gombák növekedésének neszei adták, amit csúcsminőségű mikrofonokkal rögzítettek.

Kattinst a fotóra a galériáért!

24 fotó megtekintése

Forrás: Vogue Fotók: IMaxTree

Olvasd el ezt is!