Stella McCartney legújabb kollekciójával is a klímakatasztrófára hívja fel a figyelmet

2019. június 20.
A napokban mutatta be Stella McCartney 2020-as tavaszi-nyári kollekcióját Milánóban, és úgy látszik, a tervező minden lehetőséget megragad, hogy az ügy mellé álljon.

Stella McCartney a fenntartható divat egyik éllovasa: a brit dizájner az elsők között volt, akik a lehető legtöbbet teszik meg a divatipar fenntarthatóságáért folyó küzdelemben és a társait is sürgeti. Nevét viselő márkáját is teljes mértékben ebben a szellemben irányítja. A jó és fontos ügyek egyre több márkát és tervezőt késztetnek cselekvésre: gondoljunk csak a Gucci legutóbbi kollekciójára, amelyben az abortuszhoz való jog mellett kampányolnak, vagy Vivienne Westwoodra, aki szintén aktivistaként küzd a Földünkért – ráadásul a punk királynőjétől nem áll távol a politikai megnyilvánulás sem.

A brit dizájner a milánói férfidivathéten bemutatott 2020-as tavaszi-nyári (női és férfi) kollekcióval is a klímakatasztrófára hívja fel a figyelmet és mindannyiunkat cselekvésre késztet. A prezentáció mellett látványos transzparensekkel, táblákkal és feliratokkal is üzent a márka.

A Stella McCartney legújabb kollekciójában az alapdarabok látványos öltözékkel vegyültek: a pozitív üzenetek még a kötött pulóverek mintáiban („We are the weather”) is megjelennek az erőteljes printek, és a batikolt felületek mellett.

fotó: Getty Images