Itt a legkörnyezettudatosabb Mandragora kollekció: a maradék cipőbőrök farmerkabátra kerültek

2021. október 10.
A Mandragora design mindig is nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatosságra és a cipők előállítása során keletkezett maradék bőrök újra hasznosítására. 

„Négy éve tart együttműködésünk a Maminvent márkával, melynek köszönhetően a Mandragora hulladékbőrökből csodaszép kiegészítők készülnek, melyeket a vásárlók különleges alkalmakkor ajándékba kapnak a cipők mellé. Most viszont egy újabb kooperáció eredményeként a maradék bőrök farmerdzsekik újjászületésében játszanak fontos szerepet.

mandragora-fenntarthato

mandragora-fenntarthato

A Fotini márka alapítója, Molnár Szandra művészi szintre emelte az újra hasznosítást és fantasztikus női arcokat alkot a Mandragora bőrökből. Ez az ötlet nemcsak azért ragadott meg, mert duplán hozzájárul a hulladékmentes koncepcióhoz, hiszen sem a bőrök, sem a megunt kabátok nem kerülnek ezáltal kidobásra, hanem azért is, mert elképesztő vagánynak és egyedinek tartom az így született dzsekiket. Igazi karakterek kelnek életre a kabátok hátán, melyekben számomra egyesül a humor, a kreativitás és a művészet” – mondta Scherfel Nóra, a Mandragora tervezője.

mandragora-fenntarthato
3 fotó megtekintése

A két tervező idén ősszel egy közös kollekciót is alkotott, így egy igazán extravagáns szett állt össze. A „Grafitti” kollekcióban egy új, vagány, magas szárú Mandragora cipő színei köszönnek vissza a kabátok hátán lévő női arcokban.

Az új darabok megtalálhatóak a Mandragora showroomban és a webshopban.

Fotó: Scherfel Photography

Olvass tovább!