Jean Paul Gaultier ruhakölcsönzőt nyitott

2021. november 01.
Jean Paul Gaultier nemcsak új kollekciókban gondolkodik, de régi munkáit sem engedi el: archívuma néhány kultikus darabját most bárki kikölcsönözheti.

Bella Hadid, Kendall Jenner, Beyoncé, Cardi B: csak néhány név azon A-listás celebek közül, akik rendszeresen Jean Paul Gaultier szettekben mutatkoznak – és ők azok, akik bármennyi pénzt megadnának azért, hogy a francia tervezőzseni régebbi, divattörténelmet írt ruháiba is belebújhassanak. Nem véletlen, hogy az eclair fánkot és órákat is tervező Jean Paul Gaultier megnyitotta archívumát, és lehető tette harminc eredeti JPG ruha bérlését.

Jean-Paul Gaultier

Új weboldalán viszonteladói területet is indít a Jean Paul Gaultier, de a termékek újrahasznosítására is van lehetőség. „Itt az ideje, hogy új módokat találjunk a divat élvezetére: a vintage, a bérlés és a testreszabás a jövőben a divatház stratégiai pillérei lehetnek” – magyarázza Antoine Gagey, a luxusmárka igazgatója. Az új irányt maga Jean Paul Gaultier is támogatja. Az ötven év után visszavonult tervező például egész életébe rajongott a bolhapiacokért. Egy interjúban elmesélte, milyen jó érzés volt, amikor egy piacon rátalt arra a sötétkék, csíkos ingre, ami az évek során a védjegyévé vált. „Csodálatos dolog új életet lehelni a régi ruhákba, újra viselni azokat. Mi lehetne jobb ezekben a válságos és zűrzavaros időkben? Túl sok a ruha, és nincs elég ember, aki hordja őket” – nyilatkozta a tervező.

ITT tudod megnézni a vintage ruhákat!

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!