Hétköznapi extraságok: overallok minden színben és fazonban

2022. január 11.
Kezeslábas, overall – bárhogy is nevezed, épp oly divatos.

Egyrészes ruháink teljes jogú versenytársai, kényelmes alternatívák nadrágos szettekre, extra megoldások a hétköznapokra – ezek mind jellemzik az overallokat, nem csoda, hogy a 2022-es divattrendek közt is ott találjuk őket.

Ready-to-wear vonalon nagy kedvencek a lezser fazonok, a munkásoverallok formavilágából építkező erős pamut és farmer kezeslábasok, melyek izgalmasabbá tehetik a casual ruhatárat. Iroda outfitekhez persze náluk elegánsabbat is találni, melyeknél a felsőrész blúz vagy ingfazonját gyakran cserélik blézerszerű kialakításra.

overál street style fotó
4 fotó megtekintése

A színeket tekintve leggyakoribbak a fekete változatok, melyek mellett a barnák, bézsek is kedveltek, de a denimkék és khaki zöld is jól illik a lazább, hétköznapibb fazonokhoz.

Az overallok esetén – akárcsak az egyrészes ruháknál – legyünk kritikusak a fazon kiválasztásánál. Illeszkedjen megfelelően derekunknál, a mellrész legyen kényelmesen bő, de feleslegesen ne álljon el az anyag sem elöl, sem hátul. A nadrághosszt, ha kell, hajtassuk fel, a felsőrész hosszát pedig kétszer is csekkoljuk; a tevepata nemcsak kellemetlen, de kényelmetlen is.

Tomcsanyi 75 100 Ft

Zara 7995 Ft

Levi’s 35 990 Ft

Reserved 12 995 Ft

Mango 17 995 Ft

Karl Lagerfeld 525 €

AERON – Budapest Select Store 212 490 Ft

Uterqüe 39 000 Ft

Max & Co. 63 262 Ft

Morgan – answear.hu 39 790 Ft

Liu Jo 

Street style fotók: Getty Images

Ezt olvastad már?