Elárverezik a Virgil Abloh tervezte sportcipőket

2022. január 21.
A párizsi divathéten mutatják be Virgil Abloh utolsó kollekcióját és azokat a Nike Air Force 1 cipőket, amiket még halála előtt tervezett.

Virgil Abloh ismerőseinek feedjeiben számos Louis Vuitton x Nike Air Force 1 cipő bukkant fel a napokban, amikről kiderült, hogy olyan különleges lábbelikről van szó, amelyek kizárólag a barátok és a család számára lesznek elérhetők.

Ennek ellenére az új Louis Vuitton x Nike Air Force 1 kiadása sem marad el, az egy online Sotheby’s aukcióval kezdődik: kétszáz pár luxussneakert bocsátanak licitre, amely január 26-tól február 8-ig tart majd, és a márka jellegzetes nyomatainak kombinációját tartalmazza. Abloh tavaly júniusban mutatta be cipőit a francia luxusház 2022 tavaszi kollekciójának részeként. A bevétel a novemberben rákban elhunyt 41 éves Virgil Abloh által fekete divathallgatók számára alapított Post Modern ösztöndíjalapba folyik be. Bár az aukciót a Louis Vuitton egykori kreatív igazgatója kezdte el szervezni, váratlan halálát követően családja fejezi be azt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sotheby’s (@sothebys) által megosztott bejegyzés

Az aukciót követően a Louis Vuitton üzleteiben, kiskereskedelmi forgalomban is elérhető lesz néhány pár, és az is biztos, hogy az Abloh tervezte mind a 47 színárnyalatot egy kiállításon mutatják majd be. Ezek a cipők, az eredeti Nike Air Force 1-tól való megkülönböztetés érdekében, a tervező utolsó kollekciójának alapanyagaiból készültek, és a sneakerekre rákerült a tervező aláírása is. Michael Burke, a Louis Vuitton divatház elnök-vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy a divatház 2022-es őszi kollekciójának 95 százaléka még a tervező halála előtt elkészült, azt a párizsi divathét mutatják be.

Forrás: WWD Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!