Épületekből készített kabátot a Louis Vuittonnak Virgil Abloh

2021. február 09.
A dizájner-divattervező Párizs legikonikusabb látnivalóit és a világ legismertebb felhőkarcolóit álmodta pufidzsekire.

A Louis Vuitton férfi részlegének művészeti vezetőjeként dolgozó Virgil Abloh és a legendás francia márka között már láthattunk izgalmas együttműködéseket, de a legújabb őszi–téli kollekció talán minden eddiginél extravagánsabbra és kreatívabbra sikerült.

virgil-abloh-louis-vuitton-kabat-parizs-felhokarcolo

Abloh Párizs legikonikusabb nevezetességeiből és a világ legismertebb felhőkarcolóiból alkotott vagány pufidzsekiket, amik egy közönség nélküli divatbemutatón debütáltak nemrégiben. A látványosabb, párizsi nevezetességeket felvonultató kabáton megjelenik a Notre-Dame, az Eiffel-torony, a Diadalív és a Panthéon is, de két modernebb épület, a Louvre piramisa és a Pompidou-palota egy része is helyet kapott rajta.

virgil-abloh-louis-vuitton-kabat-parizs-felhokarcolo

A másik kabátot ugyan New York City névre keresztelték, az azt beborító felhőkarcolók a világ különböző pontjairól (például Hong Kongból vagy Chicagóból) származnak. Abloh saját bevallása szerint mindig keresi a divat és az építészet közötti összefonódásokat, szóval nem meglepő, hogy ezúttal szó szerint „felépítette” a ruhadarabokat. Az alkotások ugyanakkor személyes ihletésűek, hiszen Párizs az alkotó jelenlegi főhadiszállása, míg a felhőkarcolókkal teli Chicago az egyetemi éveit idézi.

virgil-abloh-louis-vuitton-kabat-parizs-felhokarcolo

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!