Ezért az 56 éves influenszerért rajong az Instagram

2022. február 08.
Az 56 éves, montreali, mikrobiológusból lett személyi edző, Grece Ghanem az Instagram egyik legszerethetőbb stílusikonja, akinek legnagyobb ereje nemcsak menő stílusérzékében rejlik, de az idő múlásának méltóságteljes elfogadásában is.

Grece Ghanem köszöni szépen, de nem kér az önsajnálatból, az idő kerekét sem igyekszik kétségbeesetten megfékezni, ellenben arra biztat mindenkit, az ötödik x-en túl se maradjon láthatatlan!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Grece Ghanem (@greceghanem) által megosztott bejegyzés

Az influenszer jelenlegi öltözködése nem sokban különbözik attól, ahogy a harmincas éveiben öltözködött. „Mindig is szerettem a luxus alapdarabokat, a merész színeket és az erőteljes nyomatokat. Ha új trendekről van szó, most is kíváncsi és kalandvágyó vagyok, de biztos alapokra építkezem” – mondta az időtlen és minőségi alapdarabokról Ghanem, és azt is elárulta, hogy ebben a korban magabiztosabb, mint valaha.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Grece Ghanem (@greceghanem) által megosztott bejegyzés

A libanoni származású influenszer hazájában kórházi labortechnikusként dolgozott, a polgárháború miatt Montrealba költözött, majd személyi edzői képesítést szerzett. Az Instagramon lánya unszolására hozott létre saját profilt, megunta, hogy anyja mindig az ő accountját használta, hogy street style posztokat nézegessen. Grece Ghanem soha nem akart influenszerré válni, most is elsősorban edzőként gondol magára, ám amikor az Advanced Style alapítója, Ari Seth Cohen a New York-i divathéten lencsevégre kapta, emberek ezrei kezdték el követni. „Azt hiszem, ekkoriban kezdték felismerni az emberek, hogy az életkor nem befolyásolja az öltözködést” – mondta akkoriban, és hozzátette, ennek ellenére a divatipar még nem lépett túl a fiatalok fetisizálásán, és a korábrázolás terén – a sokszínűség más formáihoz képest – viszonylag kevés előrelépés történt. „Ha egy márka identitásában és filozófiájában a nők szépségét minden korosztálytól megragadja, akkor az idősebb nők bevonása a kampányokba nem tűnik trendnek vagy egy pillanatnak” – magyarázza az edző, aki szerint a dizájnerek, ha terveznek is az idősebb krosztálynak, azt konzervatív és klasszikus módon teszik, pedig csak azért, mert valaki idősebb, egyáltalán nem biztos, hogy a stílusa is klasszikus. Ennek fényében nem meglepő, hogy ő maga nem annyira ragaszkodik a trendekhez, az időtlen modernitás mozgatja, és nagyon szeret a meglevő ruhatárával kísérletezni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Grece Ghanem (@greceghanem) által megosztott bejegyzés

Kortársainak azt tanácsolja, önbizalmuk megőrzése érdekében próbáljanak önmagukra összpontosítani, ne engedjenek a társadalom nyomásának, és próbálják meg jól érezni magukat a ruháikban: „A stílusszabályom minden életszakaszban érvényes a nőkre: ne azért vedd meg a darabot, mert valaki azt mondja, hogy ez a szezon trendje, hanem azért, mert erőt ad. A ruháktól szebbnek kell lenni. Erőt és örömet kell adniuk.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Grece Ghanem (@greceghanem) által megosztott bejegyzés

Forrás: Vogue Fotó: Instagram

Olvasd el ezt is!