Hat rendkívül ritka drágakő a tucsoni drágakő-kiállításról

2022. február 09.
A rendkívüli színű drágakövekért hatalmas a kereslet, pont ezért az áruk is meglehetősen „rendkívüli”.

Az Arizona állambeli Tucson ad otthon februárban annak a drágakővásárnak, ahol a világ legritkább, legdrágább és legkeresettebb színes kövei is bemutatkoznak. Mutatjuk a hat legdrágábbat:

2.21-karátos grandidierit: a kék-zöld drágakő, amelyet kizárólag Madagaszkár déli részén bányásznak, és Alfred Grandidier francia felfedezőről neveztek el, a világ legritkább drágakőfajtái közé tartozik. A kiállításon ebből a fajtából mutatott be az Omi Privé egy 2,21 karátos, platinafoglalatú, brazil alexandrit drágakövekkel szegélyezett darabot. A kivételes gyűrű ára 90 000 dollár.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Omi Privé (@omiprive) által megosztott bejegyzés

6.48 karátos kasmíri zafir: Kasmír a drágakő-kereskedelem egyik fellegvára, ahol csúcsminőségű kövek cserélnek gazdát. Ebből a régióból való az a kék zafír is, ami karátonként 200 000 dollár. A búzavirágkék árnyalatú, 6,48 karátos kasmíri zafír a New York-i székhelyű 100% Natural Ltd. példánya, ára 1,2 millió dollár.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Nassi F.G.A., G.G. (@gemcollector) által megosztott bejegyzés

11,09 karátos padparadscha zafír: A padparadscha zafír tónusa a rózsaszín és a narancssárga tökéletes házassága, amit legtöbbször a trópusi naplementéhez hasonlítanak. Neve, vagyis a padparadscha a szingaléz nyelvben lótuszvirágot jelent, értékét kivételes méretének, tisztaságának és csiszolásának köszönheti. Ára 1,4 millió dollár a B&B Fine Gemsnél.

23 karátos Sandawana smaragd: A Föld legkeresettebb smaragdjai többek között a dél-zimbabwei sandawanai bányákból származnak. A magas törésmutatójukról és magas krómtartalmukról ismert drágakövek a világ legritkább smaragdjai – már csak azért is, mert a bányákat nagyrészt kiaknázták. A 23 karátos Sandawana smaragd ebben az art deco stílusú platina karkötőben a 100% Natural Ltd. példánya. A drágakövek mérete kivételes, a valaha készített legnagyobbak közé tartoznak. A smaragdokat 13 karátos gyémántok szegélyezik. Ára 1,5 millió dollár.

 

10,62 karátos brazil alexandrit: A platina- és gyémántgyűrű közepén található, hosszúkás, ovális brazil alexandrit nemcsak méretéről, de fenomenális színváltozásáról is nevezetes, amely napfényben zöldre, lámpafényben pirosra változik. Egy laboratóriumi jelentés szerint ennek a drágakőnek a színváltozása 90-100% körüli. A kő Brazíliából származik, értéke 2 millió dollár. Ez a darab ugyancsak az Omi Privé kínálatában érhető el.

Alexandrit49,75 karátos Imperial jáde: A három áttetsző burmai jádekőből álló –  egy pár fülbevalóhoz és egy hozzá illő gyűrűhöz kínált – készletet a Pillar & Stone standján mutatták be. A ritka drágakő belülről ragyog, egymillióból kőből egy jáde rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. Ára 2,35 millió dollár.

jáde

80,26 karátos burmai zafír: A hatalmas, kék zafír, amelyet a New York-i székhelyű Ijadi Gem mutatott be, a legértékesebb drágakő volt Tucsonban, státuszát két, legjobb minősítésű drágakő-osztályozó svájci laboratórium is megerősített. Ára 10 millió dollár.

 

Forrás: Robbreport Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!