Az első magyar alkotó, aki nyers drágakövekkel dolgozik

2020. március 14.
Ruszkai Orsi monumentális gyűrűit, ékszerekbe foglalt, különleges féldrágaköveit kilométerekről kiszúrjuk bárki kezén az utcán. A csodás (főleg) gyűrűk szabálytalan formái, és a bennük pihenő szépséges kövek igazi védjegynek számítanak, a jóízlésű vásárlók pedig csak úgy kapkodják a miniatűr szobroknak is beillő gyönyörűségeket.

Orsi a kövek természetes formáit sosem változtatja meg, inkább hozzájuk igazítja, alakítja a foglalatot, így az egész ékszert. Ő volt az első Magyarországon, aki nyers drágaköveket használt fel alkotásaihoz.

Törzsvásárlóinak egyre növekvő tábora egyszerűen imádta a természetességet, nyerseséget, érzékiséget és harmóniát hordozó ékszereit, ám „sajnos” Orsi a kislánya születése után hosszú ideig nem készített új darabokat. Idén viszont egy teljesen új stílussal, csodás kövekkel és nemes anyagokkal tér vissza a Ruszkai Jewellery márka – és sikeresebb, mint valaha. A megszokott monumentális, statement darabokat felváltották a kifinomult, kisebb, finom ékszerek – drágakövek és nemesfémek felhasználásával. A légies, kisebb alkotások csodásan rétegezhetők és kombinálhatók akár egymással is. Sőt, akár saját minikollekciót is építhetünk velük, belőlük.

Orsi a divattal szemben az időtállóságot és az egyediséget képviseli, ez a szemlélet megtalálható az új stílusának minden egyes darabjában is, a formavilág és a dizájn finomodása azonban nem megkerülhető. Általában a legnemesebb drágaköveket, zafírt, rubint és gyémántot választ az alkotásaihoz, de mindenféle drágakő megtalálható a kollekcióiban, a szivárvány minden színében.

Az alkotó személyesen egyébként szinte mindenfajta és stílusú ékszert szeret, de a kedvencei az antik darabok. Főként az ókori indiai ékszerek inspirálják. Érdekes, hogy a külföldi vásárlóinak nagy része is indiai, de a világ minden részéről keresik a szépséges ékszereit, a Közel-Kelettől Izraelen keresztül természetesen a magyar rajongókig, akiket az új szépségek a régi kedvencekhez hasonlóan rabul ejtettek. Különleges formavilág, pompás drágakövek és minőség mindenek felett – a Ruszkai Jewellery ékszercsodáit biztos, hogy még a lányaink, és az ő lányaik is a kedvenceik közé sorolják majd!

15 fotó megtekintése

Szerző: Somorjai-Gáti Eszter, a Mom Loves Diamonds bloggere

Olvastad már?