A NUBU 2022-es tavaszi–nyári kollekcióját Simon Zsolt József kerámiái ihlették

2022. február 26.
A tervező, Garam Judit missziójához híven ismét egy elismert magyar alkotóművész munkáiból inspirálódott: most Simon Zsolt József keramikus művész a növényi és állati lét határán egyensúlyozó, vázszerű kerámiái ihlették meg.

Simon Zsolt József munkáiban különösen domináns a fehér és fekete szín, melyek a NUBU idei tavaszi–nyári kollekciójának alapszínei, a khaki, terrakotta és púder szintén a keramikus művész alkotásaira reflektálnak. A kollekció darabjaira jellemző aszimmetria és csavart formavilág ugyancsak az alkotó munkáira reagál, míg a felhasznált textilek textúrája is a kerámiák strukturált felületére utal.

nubu-2022-tavasz-nyar-kollekcio-simon-zsolt-jozsef-keramia-ihlet

A friss anyaghasználat és anyagkezelés, amely a keramikus művész egyik védjegye, szintén visszaköszön a kollekció nyers széleldolgozásaiban, félkész, friss hatást keltve ezzel. Az indikáló kerámiák strukturált szerkezete és vázrendszere jól felismerhető a NUBU új ruhadarabjainak részleteiben, a gumírozásban és húzásokban. A printek és a minták szintén Simon Zsolt József alkotásainak formavilágát tükrözik, akárcsak a ruhák derékhangsúlyos, nőies sziluettjei.

„Az utóbbi időben festőművészek alkotásai inspirálták a kollekciókat – árulta el Garam Judit. – De Simon Zsolt József kerámiáinak ambivalenciája annyira megfogott, hogy nem volt kérdés, a nehéz kerámiák légiessége lesz az, ami utat mutat számomra az új tavasz–nyári kollekció tervezésében. Ezek az igazán különleges alkotások át vannak itatva egy olyan könnyedséggel és optimizmussal, amelyek számomra a napsütötte évszakokat idézik. Mindig nagy izgalom a bemutató előtti néhány hét, ismét különleges élmény volt látni, ahogy a kifutón éltre kel, amin a kollegáimmal hosszú hónapokig dolgoztunk. Remélem, minél többeket magával ragad az új kollekció világa, és ismét sokaknak okoz majd örömet a NUBU életérzés”

18 fotó megtekintése

Fotó: NUBU

Olvass tovább!