Régi kedvenc jött divatba, a farmerdzsekik ellenfelükre találtak

2022. március 15.
Lehet, hogy már ott lapul a ruhásszekrényedben a tavasz egyik meghatározó divatdarabja.

Ha szereted mixelni a lezser és elegáns darabokat, a bomberdzsekik igazi divatcsemegék lesznek számodra. Annyi változatban vannak jelen, hogy az már szinte zavarbaejtő: oversize és crop fazon egyaránt megtalálható, és bár eredete a második világháború amerikai vadászpilótáinak egyenruhájáig nyúlik vissza, az óriási betűkkel/számokkal teleaggatott, inkább a sportcsapatok dzsekijeinek esztétikájából építkező darabok is meghatározók.

sportos bomber dzseki

Fotó: Claudio Lavenia/Getty Images

A két alapvetés tehát a military és a sportdzsekis változat, míg előbbinél a khaki a megkerülhetetlen, utóbbinál a két szín használata és a már emlegetett betűk, számok fixek. Még Diana hercegné is kedvelte a sportos bomberzsekiket, ám ha te inkább más megoldásban gondolkodsz, válogass a mindig jó feketék vagy bézsek közül, esetleg vállalj be egy mintás darabot, ami épp szokatlanságával fog pozitív módon kitűnni a sokaságból.

Fotó: Claudio Lavenia/Getty Images
3 fotó megtekintése

Divatösszeállításunkban mindegyikre hoztunk példát, ám mint látni fogjátok, a klasszikus fazontól a legtöbb helyen nem rugaszkodtak el, ezért ha már van otthon egy korábbi szezonokból félretett dzsekitek, érdemes lesz előkeresni.

Zara 15 995 Ft

 

Levi’s 27 990 Ft

H&M 12 745 Ft

Answear Lab 14 990 Ft

Acne Studios – net-a-porter.com 650 €

Superdry 119,99 €

Polo Ralph Lauren 499,95 €

Mango 35 995 Ft

Tommy Hilfiger 199,90 €

Diesel 289 €

Ezt olvastad már?