Mutatjuk, mire cseréld le a csizmádat tavasszal

2022. február 19.
A chunky loafer egyértelműen az év kedvence lesz.

Az egész a Prada logós loaferével kezdődött. Miután Pernille Teisbaek vagy Elsa Hosk és még néhány trendszetter beválogatta őket kedvencei közé, nem kellett sok idő, és mindenki ilyet akart viselni – vagy legalábbis hasonlót.

chunky loafer street style

Mindez nem tegnap történt, sokkal inkább 2020-ban, a múlt évet pedig már erőteljesen meghatározta a loafertrend. Most pedig, hogy szép lassan elrakjuk bumfordi chelsea csizmáinkat, ismét rájuk terelődik a figyelem: minden jel szerint a loaferek lesznek 2022 tavaszának meghatározó divatcipői.

street style szett loaferrel

Nem is csoda: markánsabbak, mint egy balerina, karakteresek, látványosak, és ha jól választunk, szuper kényelmesek. Némiképp a Pradának köszönhetően a fémrátétekkel (de legalább a mokaszinektől átvett bojtokkal, rojtokkal) dekorált változatok egy fokkal divatosabbnak számítanak, a chunky fazonú, vastag(abb) talppakkal felszereltek pedig az alapvetések.

street style szett loaferrel
4 fotó megtekintése

Mivel hordd a chunky loafert?

Amivel csak szeretnéd! A divat roppant megengedő e téren, melegítőtől a miniszoknyáig láthatjuk mindennel, a preppy stílustól kölcsönzött pamutzoknival extrán menő, irodai szettekhez kellően elegáns. Legalább oly változatosan hordható, mint a sneaker, ám annál, talán mondani sem kell, jóval elegánsabb választás.

Prada

Tamaris 31 990 Ft

H&M 9995 Ft

Reserved 12 995 Ft

Tommy Hilfiger – ecipo.hu 54 080 Ft

Answear Lab 12 990 Ft

Gucci 790 €

Zara 12 995 Ft

Kazar 124,99 €

Mango 15 995 Ft

Street style fotók: Getty Images

Ezt olvastad már?