A formatervezés zsenijei előtt tiszteleg ez a két sneaker

2022. március 24.
Aki szereti a formatervezés történetét és nagyra értékeli az ikonikus alkotásokat, egészen biztosan odáig lesz ettől a két pár sneakertől.

Charles Eames és Ray Eames a 20. század legkiemelkedőbb amerikai formatervezői közé tartoztak, akik olyan izgalmas anyagokkal dolgoztak, mint a préselt fa, a laminált fa, a fröccsöntött műanyag, az üvegszál és a műgyanta. Ezek az anyagok lehetővé tették, hogy egybefüggő, illesztés nélküli bútorokat hozzanak létre, amelyek előállítási költsége is alacsonyabb lett ezáltal. Az 1948-ban tervezett Eames Plastic Chair és az 1956-ban megálmodott Eames szék mind a mai napig keresettek, sőt sok gyártó másolja azokat.

Kattinst a képre, és nézd meg a házaspár leghíresebb bútorait!

6 fotó megtekintése

 

Ikonikus darabok lévén persze egy ilyen bútort megfizetni csak kevesen tudnak, nem úgy azokat a Reebok lábbeliket, amelyekre Eames motívumok kerültek.

A Reebok x Eames Office Club C sneakerek két dizájnnal készülnek, azokat Ray Eames műalkotásai ihlették, az egyikre a tervező által 1947-ben elkészített pontminták kerültek, a másikra egy 1939-es kompozíciós festménye. Mindkét tornacipő az időtlen, klasszikus formatervezés hagyományát viszi tovább, és könnyedén alkalmazkodik a mindennapi élethez, azok egyszerre kivételesek és funkcionálisak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Reebok (@reebok) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Charles & Ray Eames (@eamesoffice) által megosztott bejegyzés

 

Forrás: Eamesoffice Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!