Kávéból készültek a vízhatlan sneakerek

2021. szeptember 10.
A különleges cipők kávédarálék felhasználásával, fenntartható módon készültek, és a gyártó ígérete szerint sokkal tartósabbak és ellenállóbbak az átlagos sneakereknél!

A Rens cipők alapanyagát kávédaraláék és műanyaghulladékból nyert újrahasznosított poliészter adja: egy pár cipőhöz 21 csészényi elhasznált kávézaccot és 6 műanyag palackot hasznosítanak újra. Ráadásul nem csak az alapanyag fenntartható, a Rensnél a teljes gyártási folyamat is klímasemleges – a csomagoláson át a szállításig.

rens-cipo-kave-kornyezetbarat

Legújabb modelljük (az Original Coffe Sneaker után érkező NOMAD) egy minden eddiginél ellenállóbb, kimondottan sportoláshoz tervezett darab, ami a márka ígérete szerint száz százalékban vízhatlan. A futáshoz és sportoláshoz álmodott NOMAD talpa természetes gumiból készült, a speciális barázdáltságnak köszönhetően pedig kifejezetten jól tapad a talajra. A kialakítás során ügyeltek rá, hogy a sneaker tartsa a bokát, támassza a talpat és kiváló szellőzést biztosítson mozgás közben.

A menő cipő kilenc színverzióban érkezik, és jó hír, hogy már össze is gyűjtötték a gyártáshoz szükséges támogatást a Kickstarteren.

Olvass tovább!