Így változott a 48 éves Victoria Beckham stílusa az elmúlt 20 évben

2022. április 17.
Victoria Beckham 2003 környékén végképp „kifulladt” énekesnőként, és úgy döntött, hogy a divatszakmában próbál szerencsét. Mára igazán keresett tervezővé nőtte ki magát, kollekciói pedig bámulatos átalakuláson mentek keresztül az elmúlt csaknem két évtized alatt.

Akkori stílusa meglehetősen merész volt: Victoria Beckham többnyire a bájait szabadon hagyó, szemtelenül mini koktélruhákba bújt, és igyekezett minél intenzívebben jelen lenni az akkori divateseményeken. Több divattervezővel is barátságot kötött, vagyis szorgosan nekilátott a kapcsolatépítésnek. Első kollekciója, amit a Rock & Republic nevű márka számára tervezett, szintén ebben az időszakban látott napvilágot, de korántsem övezte akkora érdeklődés, mint a mostanit.

Victoria Beckham a 2008-as New Zork-i divathéten

Victoria Beckham a 2008-as New York-i divathéten

Önálló kollekciójának megjelenésére 2008-ig kellett várni, a 15 darabból álló kreációt a New York-i divathéten mutatták be, és az első pillanatban elnyerte a kritikusok tetszését: meglepően elegánsnak találták az egykori Spice Girl ruháit, amelyek dvb by Victoria Beckham néven debütáltak.

A kollekció minden darabja testhez simuló, színviláguk pedig egészen visszafogottak. Az elmúlt években sokat szelídült tervező darabjai továbbra is a nőiességet ünneplik, de mindezt túlzott merészség nélkül teszik. Amit a focistafeleség szemére vetettek akkor, hogy „nem tudott kilépni kedvenc tervezői árnyékából”, a ruhákban látni vélték Roland Mouret, Giambattista Valli, sőt a Versace és a Dolce & Gabbana stílusjegyeit. Ezeket a darabokat 2009-től vásárolhatták meg az érdeklődők.

A 2022-es tavaszi–nyári kollekció jelmondata: Embracing the uncomplicated, amivel az egyszerűség befogadására sarkall. A Movements nevet viselő kollekciót a London Fashion Weeken mutatták be, és a világjárvány utáni újrakezdés inspirálta. A visszatérő mozgalmas mindennapok, az utazás, az aktivitás ihlették meg a tervezőt, akinek otthoni viselete is felettébb stílusos.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

„A szó szoros értelmében véve újra el akarok kezdeni öltözködni, kimozdulni otthonról, és megmutatni magamat a világnak. Nőnek akarom érezni magam. Semmi kivetnivaló nincs abban, hogy tetszeni akarunk másoknak: nem akarok elrejtőzni a világ elől, ahogy az elmúlt hónapokban tettük. Nekem ezt jelenti a visszatérés a régi kerékvágásba” – árulta el az új kollekciójáról Victoria Beckham a Vogue-nak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Az tehát nem változott, hogy a ruhákkal az érzékiséget és a nőiességet ünnepli: mély és merész hátkivágás, fehérneműre emlékeztető jegyek és egyszerű, de határozott vonalvezetés uralja a tavaszi–nyári kollekciót. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Ruháival egyszerűséget, könnyedséget akar vinni a mindennapokba, azzal a semmihez sem fogható életérzéssel, amit vakációzás előtt érzünk mindannyian. Jól láthatjuk, hogy tervezőként sokat változott az elmúlt évek alatt, gasztronómiai ízlése azonban már nem ennyire képlékeny: David Beckham a közelmúltban elárulta, melyik ételt eszi 25 éve minden nap Victoria Beckham!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?