David Beckham átadta az Instagram-fiókját egy ukrán orvosnak

2022. március 22.
David Beckham az UNICEF nagykövete. 71,5 millió követőjével az Instagram egyik legerősebb influenszere, és most átadta Instagram-fiókját egy Harkovban dolgozó aneszteziológusnak, aki várandós nőknek és újszülötteknek segít az ostromlott ukrán városban.

A korábbi futballsztár Instagramján videók és képek jelentek meg Irinától, aki gyermekaneszteziológus, a regionális újszülött központ vezetője Harkovban, és egy munkanapját mutatta meg a háború kellős közepén. David Beckham 71,5 milliós követőtáborán keresztül hívta fel a világ figyelmét arra, milyen a várandós nők és a frissen szült kismamák helyzete, akiket a kórház alagsorába evakuáltak az orosz invázió első napján. Az aneszteziológus mutatott képeket újszülöttekről, akiknek intenzív terápiára van szükségük és az UNICEF-től kapott oxigéngenerátorokról. Az egyik videóban egy fiatal anyát, Janát filmezte le, aki fiát, Mikhajlót tartja a karjában. A baba légzési problémákkal született, a család otthonát pedig teljesen lerombolták. 

david-beckham-ukran-orvos

Irina elmondta, hogy 24/7-ben dolgozik, és valószínűleg az életüket kockáztatják, de erre inkább senki sem gondol. „Szeretjük a munkánkat. Az orvosok és nővérek itt vannak, aggódunk, sírunk, de senki sem adja fel” – mondta az aneszteziológus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

David Beckham 2005 óta az UNICEF nagykövete. Egyúttal arra is kérte követőit, adakozzanak a jótékonysági szervezetnek, amely most is azon dolgozik Ukrajnában, hogy az ottmaradt családoknak legyen tiszta vize és étele, a szülészeti kórházakba pedig használatra kész felszerelést szállítanak, valamint igyekeznek biztosítani a gyermekvédelmi szolgálatok munkáját. „Köszönjük az eddigi felajánlásokat, az oxigéngenerátort, amit Harkovban kaptak. Segít, hogy az újszülöttek ilyen körülmények között is életben maradjanak” – mondta Beckham. 

Harkov Ukrajna második legnagyobb városa, amelyet az orosz hadsereg három hete folyamatosan ostromol, a civil célpontokat sem kímélve.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!