Újabb luxuskollekcióval érkezik a Manolo Blahnik és a Birkenstock

2022. május 27.
Akkora sikert aratott a két márka első együttműködése, hogy újra összeálltak, és piacra dobtak négy új luxuspapucsot.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az első Manolo Blahnik x Birkenstock kollekció annyira jól sikerült, hogy az elérhető darabokat szinte perceken belül elkapkodták. Ezen felbuzdulva a két márka kreatívjai újra összeültek, hogy valami izgalmasat alkossanak a nyárra – és míg az első közös munka során bársonnyal és kristályokkal dolgoztak, ezúttal a lezserségen és a kényelmen volt a fókusz, a papucsok monokróm színekkel, pöttyökkel, bőrből, illetve rugalmas, szintetikus műanyagból és puha borjúszőrből készültek. A kollekcióban a Boston, az Arizona és a Rodra kapott új külsőt. Ami a fekete vagy fehér színben kapható Arizona szandált illeti, annak két pántja átlátszó PVC-ből és a kötelező Birkenstock csattal készült.

Blahnik először a ’70-es években kezdett PVC-t használni, és megjegyezte, bár az anyag akkoriban nem volt túl „népszerű”, azóta egyre csak erősödik.

A Manolo Blahnik lábbelik iránti kereslet a közelmúltban újra megélénkült, amit a tervező a Szex és New York sorozat és a világjárvány számlájára ír, szerinte megugrott a vintage luxusmárkák iránti kereslet. „A fiatal lányok őrülten vásárolják a cipőinket. Ez rendkívüli” – nyilatkozta a márka ötvenedik születésnapját ünneplő Blahnik a Footwear Newsnak.

A Manolo Blahnik x Birkenstock papucsok június 23-tól lesznek elérhetőek a két márka boltjaiban és webáruházaiban, áruk körülbelül 500 dollár körül mozog majd.

Forrás: footwearnews Fotók: Manolo Blahnik x Birkenstock

Olvasd el ezt is!