Fluid in gender, fluid like nature – bemutatkozik a LUIZA jewels

2022. október 01.
Nyitottság, szabadság, természetközeliség és egyediség nemtől, valamint kortól függetlenül. A LUIZA jewels első gendersemleges kollekcióját éppen ez, a korlátok nélküli ékszerviselés ihlette. A nyers zöld turmalinnal megálmodott ékszerek a nyitottság érzését erősítik és szimbolizálják, egyediségét pedig az adja, hogy nincs két egyforma darab. Bemutatkozik a 'Fluid tourmaline’.

A 2018 tavaszán indult magyar ékszermárka életében mindig is nagy szerepet játszottak a különböző nyers ásványok. A mostani pedig nemcsak, hogy az eddigi legnagyobb, de kimondottan az első kollekció is, amiben gendersemleges ékszerek is megtalálhatók. A márka hitvallása ugyanis, hogy ahogyan a természetnek, úgy az ékszerviselésnek sem szabhatunk korlátokat.

genderfluid-luiza-jewels-ekszer

Az ékszerekbe foglalt nyers zöld turmalin pedig pontosan ezt az üzenetet erősíti, hiszen – egy kis spirituális megközelítéssel szemlélve – ez az ásvány segíthet nyitottabbnak, türelmesebbnek lenni az embertársaink felé, rávilágíthat az összefüggések megértésére és a helyes út megtalálására. Ami pedig a kollekciót még egyedibbé teszi, hogy minden darab egyszeri és megismételhetetlen: ahogyan a nyers ásványok, úgy maguk az ékszerek is egytől egyig mások, így a viselőjük is biztos lehet benne, hogy az ő ékszeréből csak egy készült. A Fluid tourmaline kollekcióban bemutatkozó 2 nyaklánc, 2 karperec, a tavaly bemutatott fülgyűrűk sikerén felbuzdulva 1 fülékszer és 5 gyűrű szinte mindegyike gendersemleges, bármely nem képviselője bátran viselheti őket, ezzel is erősítve, hogy az ékszerviselés szabályai és határvonalai szerencsére egyre inkább elmosódni látszanak.

A kampányt Bognár Bogi fotózta, a helyszínt illetően pedig nem véletlenül esett a választás egy városon kívüli, eldugott Duna-partszakaszra: „Nem tagadhatjuk, hogy a természet mindig is húz minket magához, akarva-akaratlanul együtt rezonálunk vele. Érzések-érzékelések, arányok-árnyalatok. Néhány eltöltött nyugodt óra a vízparton… Épp azt a hangulatot szerettük volna átadni az elkészült képekkel, amilyen szellemiségben szívesen élem a mindennapjaimat és ahogyan a kollekció darabjait is terveztem” – említette Zboznovits Lilla, a márka alapítója.

A LUIZA jewels márka 2018 tavaszán indult, elsőként a füstkvarc kollekcióval. Azóta is elmondható, hogy a legtöbb ékszerhez természetes, nyers ásványokat használnak (hegyikristály, rózsakvarc, borostyán, gránát), ami megadja a márka irányvonalait, gondolatiságát. Ezt egészítik ki – az akár önmagukban is hordható – ásványok nélkül készült darabok, mint pl. a basic vagy a karma kollekció. Az ékszerek alapvetően ezüstből készülnek, de van lehetőség aranyozott ezüst változatok rendelésére is. 2020-ban egészült ki a márka a lakásdekorációs kiegészítőkkel, 2021 őszén pedig bemutatkoztak az első fülékszerek is.

18 fotó megtekintése

Az évek során egy kis csapattá nőtte ki magát a LUIZA jewels: ugyan a tervezést, alapanyag-beszerzést, kommunikációt és egyéb operatív feladatokat Zboznovits Lilla alapító és tervező végzi, de ma már az ékszerek megvalósításában több ötvössel dolgozik együtt.

Olvass tovább!