24 ásvány 24 nap – DIY adventi naptár az ásványok szerelmeseinek

2021. november 24.
Az ünnepváró adventi naptárat nemcsak a gyerekek nyitogatják lelkesen karácsony érkezéséig, hanem a felnőttek is. Ha fejtörést okoz, hogy mi kerüljön a 24 ablak mögé, segítünk: az ásványok nem hizlalnak, nem rontják a fogakat és cseppet sem hétköznapiak!

Adventi naptárat készíteni otthon sem nagy ördöngösség, szuper lehetőségek rejlenek benne, hogy újrahasznosítsd azt, ami nem érett meg a kidobásra, de fogalmad sincs, hogyan élhetne tovább: kisebb befőttes vagy bébiételes üvegek, tiszta papírzacskók, organzazsákocskák, gyufásdobozok és társaik. A lényeg, hogy összegyűjts belőlük 24 darabot, megszámozd őket, megtöltsd a megfelelő apróságokkal és szépen elrendezd: felfűzheted egy girlandra, bepakolhatod egy nagyobb kosárba, de karácsonyfát formázva akár egymásra is rakosgathatod őket. S hogy mit tehetnél az adventi naptárba? Például az alábbi ásványokat, amiknek a jótékony hatását is megismerheted!

adventi naptár az ásványok szerelmeseinek - 24 ásvány a 24 naphoz

Ásványok az adventi naptárba

Zöld ónix – a racionalitás megtestesítője, segít, hogy szélnek eresszük az aggasztó gondolatokat és a jövőtől való félelmet, hozzájárul a pozitív gondolkodáshoz és erősíti a boldog jövőbe vetett hitet. 

Aventurin – ez a zöld kövecske messze földön híres szerencsehozó, ami bőséget, gazdagságot (testi, szellemi és lelki értelemben véve is!) hoz annak, aki magánál tartja. 

Peridot – ez a zöldes árnyalatú ásvány szorosan összekapcsolódik a hittel, a bizalommal, védelmet nyújt a felesleges aggódással szemben, segít úrrá lenni a félelmeken és a gyötrő bizonytalanságon. 

Citrin – ez a halványsárga ásvány erőteljes energiákat sugároz, erősíti az intuíciót és „felráz”, ha úgy érzed, hogy megfeneklett a motivációd. Segít, hogy felülkerekedj a testi fáradtságon és a szellemi kimerültségen.

Pirit – első ránézésre olyan, mint egy kis gombóccá gyúrt alufólia. Ez a fémes színű ásvány a gazdagságot szimbolizálja, testileg és lelkileg is erősebbé tesz. Kiváló társad lehet olyan helyzetekben, amikor valaki uralkodni akar feletted.

Prehnit – ez az opál színű ásvány elősegíti a szívmelengető emlékek felszínre törését, az egykori boldog pillanatok újraélését. Tisztító hatású kőnek is tartják, segít, hogy karácsonyra ünneplőbe öltöztesd a lelkedet.

Karneol – ez a korallos-barnás árnyalatú ásvány a stabilitás megtestesítője, erősíti az optimizmust és az önbizalmat, nagyon sokat segít a kilátástalannak tűnő helyzetekben, és ha reményvesztettnek érzed magad.

Gránát – ez a sötétbordó színű ásvány a bátorságot szimbolizálja, segít felülkerekedni az elakadásokon. Nagyszerű segítőtárs depresszió, lehangoltság esetén, lelkileg megerősít és egyensúlyba hoz.

Rózsakvarc – ez a rózsaszínes ásvány a szeretet, a szerelem és az összetartozás köve. Nemcsak a mások iránt érzett szeretetet mélyíti, hanem – begyógyítva a lelki sebeket – abban is segít, hogy saját magadat jobban szeresd és elfogadd. 

Turmalin – erőteljes védelmezőnek tartják ezt a többféle színben fellelhető ásványt, ami megóv a negatív energiáktól és hozzásegít a lelki harmóniához és a megfontolt döntésekhez. 

Ametiszt – ez a kivételesen szép lilás ásvány segít, hogy kézben tartsd a dolgaidat: elűzi a nyomasztó gondolatokat, támogatja a nyugodt alvást, és erőssé tesz kihívást jelentő helyzetekben. Meditációhoz is kiváló!

Holdkő – a megérzések, a belső hang köve, ami elválaszthatatlanul összekapcsolódik a nőiességgel. Lágyabbá, érzelmesebbé, elfogadóbbá tesz, hozzájárul, hogy meghalld, amit a szíved súg.

adventi naptár az ásványok szerelmeseinek - 24 ásvány a 24 naphoz

Hegyikristály – ez az átlátszó ásvány a kapcsolódás köve, ami nemcsak abban segít, hogy könnyebben ráhangolódj másokra és megértsd a motivációjukat, hanem abban is, hogy saját magadhoz közelebb kerülj. Oldja az érzelmi blokkokat és segít tisztán látni.

A második 12 ablak ásványai az adventi naptárba

Ónix – ez a fekete színű ásvány segít, hogy bölcs döntéseket hozz, hogy könnyebben meglásd az összefüggéseket, és távol tartja a negatív energiákat. Ahhoz is hozzájárul, hogy könnyebben viseld, ha mások bántó szavakkal illetnek.

Füstkvarc – ez a szürkés-feketés ásvány a büszkeség köve, ami erősíti az önbizalmat, a saját magadba vetett hitet, és segít, hogy rátalálj a lelki egyensúlyra. Határozottabbá tesz, hozzájárul, hogy ha szükség van rá, ki tudj állni magadért.

Labradorit – nagyon szép, gyöngyházas színű, sötét ásvány, ami a kreativitást, a fantázia sokszínűségét jelképezi. Úgy tartják, hogy megvéd a hidegtől és azoktól a betegségektől, amik a téli időszakban könnyen ágynak dönthetnek.

Akvamarin – a zöld és az égkék árnyalataiban pompázó ásvány a spiritualitást szimbolizálja, hozzásegít, hogy meghalld a belső hangodat, bátrabbá tesz és szélnek ereszti a negatív gondolatokat. Tökéletes választás az ünnepi ráhangolódáshoz!

Iolit – a kiegyensúlyozottság köve, ami segít, hogy helyreállítsd vagy stabilizáld a lelki egyensúlyodat. Hozzájárul ahhoz, hogy túllépj a múlt fájdalmain, igai gyógyír a lelki sebekre.

adventi naptár az ásványok szerelmeseinek - 24 ásvány a 24 naphoz

Kalcedon – ezt az ásványt a barátság kövének is tartják, erősíti az összetartozást, elmélyíti a kapcsolatokat. Hozzájárul ahhoz is, hogy könnyebben egymásra hangolódjatok másokkal, eloszlatja a kapcsolatokban dúló feszültségeket, elsimítja az esetleges ellentéteket. 

Lápisz – a megvilágosodás ásványa, ami segít, hogy kívülről szemléld a problémás helyzeteket, könnyebben rátalálva a megoldásra. Támogatja a tiszta a kommunikációt, elmélyíti a gondolatokat és hozzájárul, hogy bízz magadban. 

Malachit – ezt a zöldes színű ásványt az istenségek kövének tartják, úgy vélik, hogy segíti az összeköttetést az égiekkel, támogatja a kívánságok megvalósulását és fokozza a szerencsét. Hozzásegít ahhoz, hogy kitartóbb légy és ne add fel az álmaidat.

Apatit – a fantázia, a szárnyaló ötletek köve, ami segít a tanulásban, szellemileg nyitottabbá, befogadóbbá és elfogadóbbá tesz. Elősegíti a lelki nagytakarítást, megszabadít a negatív gondolatoktól és teret ad a békének, csendességnek.

Magnezit – ez a türkizkék színű kő a nyugalom ásványa, testi és lelki értelemben véve is nagyszerű görcsoldó. Nem véletlen, hogy Marie Kondo azt javasolja, tegyünk kristályokat a felesleges tárgyak helyére! Segít elengedni a görcsös ragaszkodást, feloldja azokat a kötelékeket, amik hátráltatnak abban, hogy előrelépj és megtaláld az utadat. 

Angelit – ezt a szürkéskék ásványt angyalkőnek is nevezik, a közelsége pont olyan, mintha veled lenne az őrangyalod. Nyugtatóan hat a lélekre, segít tisztán látni a legzavarosabb időszakokban is, és igazi boldogsághozónak tartják. Erősíti az intuíciót és támogatja a meditációt.

Fotó: Getty Image, Unsplash