Sztárok, akik nem binárisnak vallják magukat

2022. július 20.
A hollywoodi sztárok között is egyre többen merik nyíltan felvállalni szexualitásukat – és ezzel párhuzamosan egyre többen mondanak nemet a gender sztereotípiáknak, és kezdik nem binárisként élni az életüket. Legutóbb éppen Emma Corrin, A korona sorozat színésze jelentette be, hogy nem érzi magát se nőnek, se férfinak.

Emma Corrin

Emma-Corrin

A 26 éves színésznő, aki Dianát alakította A korona című sorozatban, őszintén beszélt a nemi identitásáról a Vogue magazinnak adott legújabb interjújában. „Sokkal inkább önmagamnak érzem magam, amikor a gendersemleges »they« névmással utalnak rám. A legközelebbi barátaim most is »she«-t használnak, amit nem bánok, mert tudom, hogy ők igazán ismernek. A nemiségemet nem érzem állandónak, és nem tudom, hogy valaha is az lesz-e. Lehet, hogy számomra mindig valami képlékeny dolog marad. A társadalom a nemek kettősége szerint működik, és sok időbe telt, mire rájöttem, hogy én valahol a két nem között létezem, és még mindig nem vagyok biztos benne, hogy pontosan hol” – nyilatkozta.

Demi Lovato

Demi Lovato

Az énekesnő 2021 nyarán jelentette be, hogy mostantól nem binárisnak vallja magát. „Úgy érzem, ez képviseli a legjobban azt a változékonyságot, amit a gender-önkifejezésemmel kapcsolatban érzek, egyben lehetővé teszi számomra, hogy még hitelesebb és hűbb lehessek magamhoz – ahhoz a személyhez, akit a legjobban ismerek, mégis napról napra új oldalát fedezem fel” –  mondta a Twitter-oldalán közzétett videóban, amiben arra is kitért, hogy a jövőben a gendersemleges „they/them” névmásokat szeretné használni. Később Demi azt is hozzátette, hogy a döntése nem végleges: „Talán lesz egy időszak, amikor idősebb leszek, és újra nőként azonosítom majd magam.”

A döntése úgy tűnik, tényleg nem volt végleges, az Instagram-profilja szerint ugyanis a „they/them” névmások mellett Demi egy év után ismét használni kezdte a nőkre reflektáló „she/her” névmásokat is.

Halsey

Halsey

Halsey tavaly tavasszal, a terhessége alatt coming outolt, miután az Instagram-oldalára kiírta, hogy ezentúl a gendersemleges „they” névmást is használja. Később a rajongói kérdésére jobban el is magyarázta a dolgot. „Mindkét névmással elégedett vagyok. De úgy érzem, hogy a »she« mellett a »they« névmással tudok a leghitelesebb lenni. Aki ismer, az tudja milyen fontos számomra, hogy ezt kifejezzem. Köszönöm, hogy ti vagytok a legjobbak” – zárta le Halsey.

Sara Ramirez

sara-ramirez

Sara Ramirez neve idehaza leginkább A Grace klinika és az És egyszer csak… című sorozatokból lehet ismerős. Sara 2020-ban coming outolt az Instagramon a következő felirattal: „Képes vagyok egyszerre lányos fiú, fiús lány, lányos lány és fiús fiú lenni. Mindegyik és egyik sem. #nonbinary.” Sara később úgy nyilatkozott, hogy a coming out felszabadító érzés volt számára, és szerepe az És egyszer csak…-ban is tökéletes volt számára. „Ez a karakter sokat fog tanítani nekem arról, hogyan fogadjuk el az erőt, amivel rendelkezünk, még azokkal a hatásokkal szemben is, amelyek el akarnak hallgattatni.”

Ruby Rose

Ruby-Rose

Ruby korábban azt mesélte, hogy már gyerekkorában sem érezte magát lányosnak, ami miatt sokat piszkálták a társai az iskolában. „Sokáig azt hittem, hogy valami baj van velem, vagy nem olyan neműnek születtem, aminek érzem magam… Évekbe telt, de végül eljutottam egy olyan helyre, ahol jól érzem magam. Igazából csak nagyon androgün vagyok, és nagyon összhangban vagyok a férfias energiákkal.”

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!