Kifogyott a boltokból, többszörös áron adják el a szerencsések ezt a csúnya cipőt

2022. október 18.
Külön Reddit-fórumon vadásznak az emberek a Birkenstock Boston klumpákra – az online piactereken pedig többszörös áron kínálják a szerencsés tulajdonosok.

Bár már viszonylag régóta kapható a Birkenstock Boston névre keresztelt klumpája, most külön Reddit-fórumon vadásznak rá a kétségbeesett cipőrajongók. A kifejezetten „csúnya cipőként” aposztrofált Boston klumpa már tavaly elkezdte meghódítani az internetet, a TikTok influenszerei pedig jó munkát végeztek – annyian akarják a Birkenstock Bostont, hogy a márka hivatalos oldala percek alatt kifogy az újabb és újabb készletekből. A fórumokon sokan arról számolnak be, hogy már hónapok óta vadásznak a cipőre: egy netező állítólag már többször sikeresen be is rakta a kosarába a készletfrissítésnél, de mindig törölték a rendelését.

birkenstock-boston-csunya-cipo-keszlethiany

Bár a fazon sokféle színben és anyagban érkezik, van egy, amelyik messze népszerűbb mindegyiknél: ez a Birkenstock Boston Suede hasított bőr klumpája Taupe árnyalatban. A szürkés-bézs klumpa az influenszerek abszolút kedvence, férfiak és nők is ódákat zengenek kényelméről. Nyáron mezítláb, ősszel és tavasszal pedig még vastagabb gyapjúzoknikkal is viselik a skandináv stílus jegyében.

A jelenség olyannyira kinőtte magát, hogy már a The New York Times is külön cikkben foglalkozott vele. A cikkben arra is kitértek, hogy a szerencsés cipőtulajdonosok az elmúlt hetekben csillagászati összegekért próbáltak továbbadni a Boston klumpán: az eredetileg is elég borsos árú, körülbelül 50 000 forintos cipőért Ebayen, és az olyan high fashion cikkeket továbbadó oldalakon, mint a The Real Real vagy a Vestiaire is, 100 000 forint körüli összegeket kérnek a használt darabokért. Az igazán elkötelezett cipőmániások külön csoportokban – Reddit-fórumokon és egyéb online terekben – gyűltek össze, ahol rendszeresen értesítik egymást a készletfrissítésekről, reménykedve benne, hogy lecsaphatnak végre egy Bostonra.

Forrás: The New York Times Fotó: Getty Images

Olvass tovább!