A szakértő szerint ettől a 10 ruhadarabtól még év vége előtt meg kell szabadulnod

2022. október 28.
Mi már tudjuk, mit nem fogsz hordani 2023-ban.

Mivel 2022 a végéhez közeledik, Megan Watkins divatszakértő szerint most van itt az ideje, hogy leselejtezzük megunt, divatjamúlt ruháinkat. Hogy segítsen a szortírozásban, Watkins összeállított egy tízes listát azokból a ruhadarabokból, amiktől bátran megválhatunk, ezek ugyanis a jövő évben már nem lesznek divatosak.

Magas derekú skinny farmer

Magas derekú skinny farmer

„Az elmúlt néhány szezonban már megfigyelhettük, hogy a magas derekú, feszülős farmerek elkezdtek kikopni. Ezek a típusok ma már nem számítanak vagánynak” – mondta a szakértő, majd hozzátette, hogy a magas derekú skinny farmereken kívül rengeteg más fazon közül választhatunk. Ő kifejezetten a középmagas vagy alacsony derekú, illetve a boyfriend vagy a trapéz szárú farmereket ajánlja.

Motoroscsizma

motoros csizma

„Az elmúlt télen a rockos motoroscsizma uralkodott, de mostanra már divatjamúlttá vált. Válasszunk helyette inkább egy térdig érő cowboycsizmát bőrből vagy velúrból. Ha igazán trendi akarsz lenni, párosítsd egy miniszoknyával és túlméretezett midi vagy maxiruhákkal” – ajánlja Watkins.

Bomberdzseki

Bomber dzseki

Ahogy az időjárás hidegebbre fordul, Watkins szerint itt az ideje, hogy beruházz egy új télikabátba – miközben könnyes búcsút veszel a régi bomberdzsekidtől. „Válassz egy túlméretezett motorosdzsekit műszőrme szegéllyel a klasszikus megjelenésért, amelyet újra és újra viselhetsz.”

Aranyékszerek

Arany ékszerek

A legtöbb divatrajongó tudja jól, hogy a különböző anyagú ékszereket nem jó ötlet keverni – vagy legalábbis eddig nem volt jó ötlet. „Az elmúlt években azt láttuk, hogy az arany ékszerek átvették az uralmat az ezüstékszerekkel szemben, mindenki az arany, vaskos karikákat részesítette előnyben a kecses ezüstszegecsekkel szemben. Úgy tűnik azonban, hogy az aranyékszerek kora lejárt. Jövőre nagyon menő lesz keverni a különböző anyagokat. Mixeld az aranyat bátran az ezüsttel.”

V-nyakkivágás

V-nyakkivágás

Eleged van az egyszerű V-nyakú kivágásokból? Akkor Megan Watkins szerint itt az ideje váltanod, és modernizálnod a megjelenésed. Rengeteg fazon létezik a V-nyakon kívül is, kezdj el kísérletezgetni.

Műszőrme kabátok

Műszőrme kabátok

Tény, hogy a műszőrme kabátok a hidegebb hónapokban kényelmesek tudnak lenni – de ha lépést akarunk tartani az Instagram népével, jobb, ha beruházunk egy műbőr trenchbe. „Válasszunk inkább egy luxus műbőr trenchkabátot, amelyet egy derékszíjjal összefoghatunk, hogy formát adjunk az öltözetünknek. Ha több drámaiságra vágysz, válassz merész lakkbőrt.”

Szűk blézerek

Szűk blézerek

Egy jól illeszkedő blézer a ruhatárad alapdarabja lehet, hiszen nemcsak az irodában tud jól működni, de akár egy csajos estén is magadra kaphatod – ennek ellenére a stylist szerint itt az ideje, hogy lecseréld egy divatosabb fazonra. „Ha van valami, amit megtanultunk a jövő évi trendeket felvonultató divatbemutatókból, az az, hogy minél bővebb egy ruha, annál jobb. Eljött a túlméretezett, bő szabású blézerek ideje, jó ötlet lehet beruházni egybe.”

Lábra kötős szandálok

Lábra kötős szandálok

A lábra kötős szandálok voltak az elmúlt évek sztárjai, ám a szakértő szerint 2023-ban a papucscipők fognak hódítani. „Egy pár papucscipő visszafogott csillogást kölcsönöz az esti megjelenéshez” – véli Watkins.

Crop pulóverek

Crop pulóverek

A kivágott pulóverek trendje az elmúlt években robbant be, de a szakértő szerint jövőre már a hosszabb, félcipzáras pulcsik fognak igazán menőnek számítani. „Az új kötött ruhadarabod egy félcipzáras pulóver legyen, amely rendkívül kényelmes, és könnyen párosítható a kedvenc farmereddel.”

Bőrövek

Bőr övek

„A bőrövek évek óta klasszikusnak számítanak, de mostanában egyre inkább csökken a népszerűségük. Az egyre divatosabb grunge stílus miatt visszatérnek a láncos övek, amelyek drámai hatást kölcsönöznek a farmereknek és a ruháknak.”

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images

Olvass tovább!