Leg-leg-leg divattrendek a párizsi divathétről

2022. október 06.
A divatajánlások világosak és változatosak, segítenek, hogy az öltözöködés nyelvén is kifejezhessük a valódi énünket. Válogatásunk következik a párizsi divathétről.

A divathetek forgatagának méltó zárásaként Párizsban is bemutatták kollekcióikat a tervezők. Chanel, Dior, Saint Laurent, Valentino – csak, hogy párat említsünk a divatházak közül, amelyek megerősítették néhány, már a korábbi divathetek során is formálódó trend létjogosultságát, és pazar kreációkkal fűszerezték a ránk váró 2023-as tavaszi–nyári időszakot.

Párizsi Divathét 2023 tavasz-nyár

Párizsi divathét 2023. tavasz–nyár (Fotók: Imaxtree)

Nyakig cargo

Meg kell hagyni, hosszú utat tettek meg a cargo nadrágok. Látványos számban 2019 tavaszára ajánlották be őket a tervezők, ám a mainstream vonalra igazán csak idén kerültek fel. Azonban ha már ott vannak, maradni is fognak. Sőt, a 2023-as év csípőre ültetett kedvencei lesznek. Az óriási zsebek ráadásul bárhol feltűnhetnek, mellényeket, ruhákat, még miniszoknyákat is ékesíthetnek.

Isabel Marant 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Miu Miu 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Coperni 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Louis Vuitton 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Givenchy 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

A zöld ruha

Esetünkben a zöld jelenthet sárgába hajló lime-zöldet, mentát és fűszál ihlette árnyalatot is. A lényeg, hogy ha eddig nem tettük, tavasszal mindenképp érdemes lesz kezdenünk valamit ezzel a színnel. Ne feledkezzünk meg a fazonról, azaz a test vonalát követő maxiruháról sem, amelyhez előszeretettel társították a zöld színt a divattervezők. Az összhatás lehet légiesen könnyed, vagány, szexi vagy éppen nagyvonalúan kozmopolita, ötletadóként mutatjuk, milyen változatosan prezentálták őket a kifutókon.

Givenchy 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Victoria Beckham 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Akris 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Issey Miyake 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Saint Laurent 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Lágy aszimmetria

Az aszimmetrikus szabású ruhák mellett a hasonló kialakítású szettek is velünk maradnak. A combig felsliccelt maxi fazonokat előszeretettel szabják így, izgalmas dekoltázsokat kialakítva vagy a derekat, hasat szabadon hagyva. Bár a vonalvezetés adja, hogy az összahatás szexi legyen, valójában rengeteg függ a részletektől és anyaghasználattól. Egész más érzetet kelt, ha kötött vagy selyem anyagot felhasználva kel életre. Victoria Beckham kollekciójában pedig azt is láthattuk, hogy a sallangmentes ízlésesség milyen pazar ruhákban ölthet testet.

Victoria Beckham 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Stella McCartney 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Coperni 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Givenchy 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Zimmermann 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Farmerfazonok

A denim örök, és Párizsban igazán megkapta a neki kijáró figyelmet. Nem hiányzott a legnagyobb divatházak kollekciójából sem, amit hol nemes díszítéssel borítottak, hol rongyosra koptattak, hogy elérjék a kellő hatást. Látva a kollekciókat, érdemes lesz kilépni komfortzónánkból és felfedezni a farmerek izgalmas változatosságát, miként eddig, úgy biztosra vehetjük, ezután is lesz lehetőségünk rá bőven.

Dior 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Givenchy 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Miu Miu 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Stella McCartney 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Chloé 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Nőies lágyság

A feminin részletek alapjaiban határozták meg a divathetet, ám elsősorban nem tobzódó virágmintákban, sokkal inkább az anyaghasználatban jelentek meg. Csipkékből és áttört kelmékből készített komplett szetteket láthattunk, vagy épp pillekönnyű anyagok fodrozódása határozta meg a ruhákat, amelyek minden gazdagságuk ellenére is hordozták magukon az elegancia luxusát.

Dior 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Rochas 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Chanel 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Elie Saab 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Victoria Beckham 2023. tavasz-nyár (Fotó: Imaxtree)

Ezt olvastad már?