Beret, bucket, balaklava – Kalap- és sapkadivat őszre, télre

2022. október 24.
Ha unod a beanie-ket, ezek közül a sapkafazonok közül válassz télre.

A téli sapkadivat jóval több a fejbe húzós beanie fazonoknál, amit az idei szezon kínálata bárki számára bizonyít. Elegáns, hetyke, tomboy és vagány fejfedők kerültek ki a polcokra, mutatjuk a sapkákat és kalapokat, amik nélkül nincs tél 2022-ben. De ősz sem.

Gyapjúkalapok

Vágjunk is egyből a közepébe, és jöjjön a téma legelegánsabb változata, a gyapjúkalap. Míg raffia változata téli szabira ment, addig eljött a filckalapok időszaka, melyek elegáns szettjeinket még vonzóbbá tehetik a pillanat törtrésze alatt – vagy amilyen gyorsan fejünkre illesztjük őket.

Reserved 8995 Ft

H&M 4495 Ft

Patrizia Pepe – answear.hu 35 990 Ft

Coccinelle 70 €

Vödörkalapok

A vödörkalapok műszőrmés változatai a szezon bohókás kedvencei, melyeket ott láthattunk a kifutókon és most megérkeztek az üzletekbe is. Mellettük a vastagabb gyapjúból készült és steppelt, fülmelengető változatokkal is érdemes számolni, a fazon játékosságát a változatos minta- és színvilág is adja, amit nem kell nélkülöznünk télen sem.

The Attico – Heaven 169 900 Ft

Von Dutch 14 990 Ft

Tommy Hilfiger – Van Graaf 23 990 Ft

COS 45 €

Mango 6995 Ft

Beret

A francia sikk alapeleme, bájos és hetyke, álmodozó és nagyvilági egyszerre. Amilyen egyszerű fazon a tányérsapka, oly változatosan húzhatjuk fejünkbe vagy csücsülhet a hajunkon. Épp ezért legyen kerek vagy hosszúkás a fejformánk, biztosan találunk viselési módot, mely előnyösen áll.

Zara 6595 Ft

Reserved 5595 Ft

Mango 5595 Ft

Only – answear.hu 7360 Ft

Baseballsapkák

A baseballsapkák már a nyári szezont is meghatározták, most, ősz derekán pedig előtérbe kerültek vastagabb változataik. Műbőr vagy buklé anyagút is találunk, melyek már látványra is jobban passzolnak a meleg kabátokhoz, miközben sportos jellegük mit sem sérül. Sőt, átviszik azt szövetkabátos szettjeinkbe is.

Reserved 2995 Ft

C&A 9,99 €

Guess – answear.hu 23 990 Ft

Massimo Dutti 11 995 Ft

Coccinelle 75 €

Simléderes sapkák

Rikkancssapkának, kapitánysapkának is nevezik a fazont, mely a férfisapkák világából kúszott át a nőibe, és alkot mára meghatározó és csinos irányzatot a fejfedők között. A simléderes sapkák ugyan a fület nem fogják melegíteni, ám nincs is erre mindig szükség. Gyapjúkabátokhoz ajánljuk leginkább őket, a szettnek csinos, karakteres jelleget adnak.

Zara 6995 Ft

Low Classic – Spark le Monde 49 990 Ft

Reserved 2995 Ft

Parfois 6995 Ft

C&A 9,99 €

Balaklava

Szinte tegnap volt, pedig még 2019-et írtak, hogy a Gucci botrányos bemutatóját antréként használva a mainstream vonal felé lőtt ki a balaklava, vagyis az arcot éppen csak szabadon hagyó, sállal kombinált sapkák divatja. Hogy célját idén eléri-e, még nem dőlt el, ám kétségtelenül ott vannak mindenhol a kötött sísapkák, amiket esetenként mutatós kapucni stílusában is sikerült elkészíteni.

COS 59 €

Mango 6595 Ft

Massimo Dutti 37 995 Ft

Pull & Bear 5 595 Ft

Szőrmés

Sapkafazonokon átívelő rajongás övezi a műszőrmét, ami a szolid kucsmáktól az egyszerű fejpántig bármilyen fazonban óvhatja fejünket a hideg széltől. A fázósakat már a látványuk is felmelegíti, aki pedig rajong az anyag simogatnivaló puhaságáért, pláne ne hagyja ki a lehetőséget, hogy sapkaként is birtokoljon egy kis divatos műszőrmét.

Reserved 3995 Ft

Zara 6995 Ft

Kangol – answear.hu 33 990 Ft

Parfois 4995 Ft

Ezt olvastad már?