A legpufibb pufik, amiket a kabátdivat csak kínálhat

2022. december 10.
Pufikabátok és steppelt óriások, a legutolsó divat szerint.

Lehet a stílusunk sokféle, ha a téli divatozásról szól, szinte biztos, hogy ruhatárunk alapelemeként ott találjuk a pufikabátokat. Praktikusan kályhameleg kedvencünk ennek megfelelően számtalan színben és fazonban hódít, meg kell hagyni, jól kinőtte magát ez a nyolcvanvalahányadik életévét taposó kabát.

hírességek Dior pufikabátban

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Még száz éve sincs, hogy feltalálták a pufikabátot, téli alapdarabunk ugyanis nem holmi divatevolúció logikus lépcsőfoka, hanem egy Eddie Bauer nevű seattle-i férfiú 1936-os találmánya. Bauer, miután kis híján megfagyott egy téli horgászkirándulás során, megalkotta Skyliner névre hallgató kabátja prototípusát, egy pehelytollakkal töltött, steppelt télikabátot.

pink pufikabát street style fotón

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Az évtizedek során számos trend és divathullám kapta fel és formálta már saját képére a pufidzsekit, mely a legutolsó divat szerint nem nélkülözi az oversize méreteket, a hatalmas zsebeket sem. A karcsúsításért sokhelyütt deréknál kialakított fűzők felelnek, míg másutt a volumen kedvéért épp hogy emelik a tétet a kabátfazonok bő jellegével.

Zara 35 995 Ft

Tomcsanyi 100 999 Ft

H&M 59 995 Ft

Cukovy 1200 €

Converse – answear.hu 106 990 Ft

Moncler 677 400 Ft

Mango 52 995 Ft

COS 195 €

Massimo Dutti 75 995 Ft

Tommy Hilfiger 289,90 €

Ezt olvastad már?